Video pokeri është një lojë e njohur në kazino. Kombinon pokersin dhe makinën e lojërave. Lojtari merr vendime që ndikojnë në rezultatin final. Video pokeri ofron versione të ndryshme, duke përfshirë Jacks or Better dhe Deuces Wild. Secila prej tyre ka rregullat e veta specifike. Strategjia është thelbësore në video poker. Aftësia për të zgjedhur dorën e duhur është e rëndësishme. Kjo rrit shanset tuaja për të fituar.

Loja është e njohur në internet dhe në sallat e lojërave. Është ideale për pëshpëritësit e pokeros që preferojnë të luajnë vetëm. Video pokeri është perfekt për lojtarët e rinj. Rregullat janë të thjeshta dhe të lehta për tu mësuar. Filloni të luani sot dhe të kënaqeni.

Video Poker

Historia e Video Poker

Video pokeri filloi historinë e tij në mes të viteve 70 të shekullit të 20. Ai përdorte teknologjinë inovative të atyre kohërave – kompjuterin personal. Makina e parë e video pokerit u kriua nga kompania SIRCOMA. Loja u quajt Draw Poker dhe shpejt u bë e njohur. Rregullat ishin të thjeshta – lojtarët mbanin ose hedhin kartat për të formuar një dorë pokeri.

Në vitet 80 të shekullit të 20, video pokeri u bë një nga lojërat e preferuara të kazinos. Makina me karta të ngadaltë, e njohur si Video Poker, u prezantua nga IGT. Që atëherë, video pokeri ka vazhduar të zhvillohet. Lojtarët kanë mundësinë të zgjedhin nga shumë versione të ndryshme. Përfshijnë Jacks or Better, Deuces Wild dhe të tjera.

Me zhvillimin e internetit, video pokeri u përhap në linjë. Kjo ofroi lojtarëve mundësinë të shijojnë lojën në shtëpi. Pavarësisht ndryshimeve gjatë viteve, atraktiviteti kryesor i video pokerit mbetet i pandryshuar. Loja është një kombinim i aftësive, fatit dhe strategjisë, që e bën të interesantë dhe argëtuese.

Si Të Luani Video Poker

Video pokeri fitoi popularitetin e tij në mes të viteve 70, kur kazinot gjetën një mënyrë për të kombinuar ekranin televiziv me kompjuterin. Popullariteti i tij filloi shpejt të rritet. Shumica e njerëzve preferonin video pokerin, sepse ishte më pak shqetësues se lojërat e rregullta në tavolinë si pokeri, blackjack ose craps. Lojtarët preferonin më shumë video pokerin sesa lojërat e makinave, të cilat nuk kërkojnë aftësi, vetëm fat. Në video poker, fati nuk është kaq i rëndësishëm, përveç nëse keni një strategji të caktuar loje dhe kështu do të keni mundësinë të fitoni shuma të mira, më shumë se sa keni vënë në bast.

Sot, video pokerin mund ta gjeni si në kazinotë në Las Vegas, ashtu edhe në kazinotë në internet. Video pokeri është një lojë për njerëzit që janë të mirë në llogaritjen e koefiçientëve, sepse ata kanë tendencë të kenë sukses më të madh në këtë lojë. Do t’ju prezantojmë me se si të luani video poker.

Variante të Video Pokerit

Video pokeri ofron shumë variante që shtojnë diversitet dhe argëtim në lojë. Përfshijnë Jacks or Better, Deuces Wild, Bonus Poker, Double Bonus Poker dhe Joker’s Wild.

Çdo variant ka rregulla dhe strategji unike. Disa ofrojnë bonus shtesë për dorë të caktuara, ndërsa të tjerë përfshijnë xhokerë ose letra të tjera të egra.

Zgjedhja e një variante të video pokerit varet nga preferencat e lojtarit. Pavarësisht nëse preferoni lojën standarde Jacks or Better ose kërkoni një sfidë më të madhe me Joker’s Wild, ka diçka për çdo të preferojë në botën e video pokerit.

Jacks or Better

Jacks or Better është versioni më i njohur i video pokerit. Kjo lojë është standard për video poker dhe shumë lojtarë fillojnë nga kjo. Qëllimi është të krijoni një dorë pokeri me të paktën dy valesha ose më shumë. Loja është e njohur për pagat e larta për dorë më të larta, si karta e njëjtë katërfish dhe flush royal. Jacks or Better kërkon vëmendje ndaj strategjisë, duke kërkuar nga lojtarët të vendosin cilat karta të mbajnë dhe cilat të hedhin, për të krijuar dorën më të mirë të mundshme.

Deuces Wild

Deuces Wild është një variant i video pokerit, ku të gjitha dyqet shërbejnë si xhokerë. Kjo do të thotë se dyqa mund të zëvendësojë çdo kartë tjetër për të krijuar një dorë fituese. Ky variant ofron më shumë mundësi për fitime të mëdha, si pesë nga një lloj ose katër dyqa. Megjithatë, dorëja minimale fituese është zakonisht një trejka, jo një dyq, si në variante të tjera të video pokerit.

Bonus Poker

Bonus Poker është një nga shumë variantet e Jacks or Better. Dallimi është se Bonus Poker ofron pagesa më të larta për disa kombinime të veçanta të katër karta të njëjtë. Për shembull, katër asa mund t’ju sjellin fitime më të mëdha në krahasim me kombinimet e tjera të katër karta të njëjtë. Ky element shton një perspektivë strategjike shtesë dhe mund të çojë në fitime më të mëdha për lojtarët që mund të përshtaten me kushtet e ndryshme.

Double Bonus Poker

Double Bonus Poker është një variant i Bonus Poker, që ofron shpërblime edhe më të mëdha për disa kombinime të veçanta të katër karta të njëjtë. Kjo rrit sërish rëndësinë e kombinimeve të katër karta të njëjtë dhe do të thotë se strategjia mund të ndryshojë ndjeshëm krahasuar me variantet e tjera të video pokerit. Double Bonus Poker është një zgjedhje e preferuar mes lojtarëve të përvojuar të video pokerit, që kërkojnë sfida të reja dhe fitime të mëdha.

Joker’s Wild

Joker's Wild

Joker’s Wild është një variant tjetër interesant i video pokerit. Në këtë lojë, xhokeri vepron si një kartë e egër. Ai mund të zëvendësojë çdo kartë tjetër për të formuar një dorë fituese. Falë shtimit të xhokerit, ka më shumë mundësi për kombinacione fituese. Kjo bën Joker’s Wild një lojë argëtuese dhe sfiduese.

Megjithatë, dorë fituese minimale në Joker’s Wild zakonisht është më e lartë në krahasim me variante të tjera. Për shembull, mund të kërkohet të keni dy xhokera ose një trikë, që të filloni të fitoni.

Si të luani Jacks or Better

Loja më e njohur e video pokerit është Jacks or Better. Në këtë lojë, qëllimi është të merrni të paktën një çift valet, në të kundërt nuk do të fitoni bastin tuaj. Për shembull, nëse keni vetëm një çift 10 ose 7, atëherë nuk fitoni dhe, në përputhje, nuk do t’ju paguajnë.

Para se të filloni të luani, mos harroni të shikoni tabelën e pagave që gjendet në ekranin e video pokerit në kazinon online. Pagat reale ndryshojnë për të gjitha kazinot online, këtu janë disa prej tyre:

Royal Flush: 250 herë më shumë se basti juaj. Kur bëni bastet maksimale, mund të merrni një bonus mbi 4000 herë më shumë se basti juaj fillestar. Straight Flush: 50 herë më shumë se basti juaj fillestar Four of a Kind: 25 herë më shumë se basti juaj fillestar Full House: 6 deri në 9 herë më shumë se basti juaj fillestar Flush: 5 ose 6 herë më pak se basti juaj fillestar Straight: 4 herë më shumë se basti juaj Three of a Kind: 3 herë më shumë se basti juaj Two Pairs: 2 herë më shumë se basti juaj Jacks or Better: 1 herë më shumë se basti juaj fillestar Kur fitoni bastin tuaj, merrni vetëm paratë në bazë të vlerës më të lartë të dorës suaj që keni pasur. Për shembull, nëse merrni një “Full House”, do të fitoni nga gjashtë deri në nëntë herë bastin tuaj, por nuk do t’ju paguajnë për “Three of a Kind”, vetëm për një çift.

Si të luani poker Deuces Wild

Deuces Wild është një variant tjetër i njohur i video pokerit. Këtu, versioni ka disa rregulla pak ndryshe dhe strategjia juaj do të duhet të jetë gjithashtu ndryshe. Në Deuces Wild, të gjitha dyzetët mund të zëvendësohen me letra të ndryshme. Kjo do të thotë se është shumë më e lehtë të merrni dorë të mëdha. Skema e pagave është si vijon:

Royal Flush (pa dyzetë): 250 herë më shumë se basti fillestar, në të cilin duhet të bëni bast maksimal për të marrë bonus mbi 4000 herë Katër të një lloji: 200 herë më shumë se basti fillestar Royal Flush (me letra zëvendësuese): nga 20 deri në 25 herë më shumë se basti fillestar Pesë të një lloji: 12-16 herë më shumë se basti fillestar Straight Flush: nga 8 deri në 10 herë më shumë se basti fillestar Katër të një lloji: nga 4 deri në 5 herë më shumë se basti fillestar Full House: 3 ose 4 herë më shumë se basti fillestar Flush: 2 ose 3 herë më shumë se basti fillestar Straight: 2 herë më shumë se basti fillestar Tre të një lloji: 1 herë më shumë se basti fillestar

Si të luani Joker’s Wild video poker

Joker’s Wild është një hibrid i Jacks or Better dhe Deuces Wild. Në këtë lojë, luani me 53 karta, nga të cilat 52 janë karta standarde dhe një xhoker. Ky xhoker përdoret si zëvendësues për çdo kartë, pa marrë parasysh rangun ose ngjyrën e saj.

Skema e pagave për Joker’s Wild video poker është si vijon:

Royal Flush (pa xhoker): 250 herë më shumë se basti fillestar, nëse bëni bast maksimal, mund të merrni bonus mbi 4000 herë. Pesë të një lloji: 200 herë më shumë se basti fillestar Royal Flush (me xhoker): 100 herë më shumë se basti fillestar Straight Flush: nga 8 deri në 10 herë më shumë se basti fillestar Katër të një lloji: nga 4 deri në 5 herë më shumë se basti fillestar Full House: 3 ose 4 herë më shumë se basti fillestar Flush: 2 ose 3 herë më shumë se basti fillestar Straight: 2 herë më shumë se basti fillestar Tre të një lloji: 1 herë më shumë se basti fillestar

Rregullat në video poker

Ka shumë variante të ndryshme të lojës së video poker, por të gjitha variantet ndjekin rregulla të ngjashme:

 1. Ti vjen rradha të bastosh!
 2. Krupieri ju jep pesë karta fillestare.
 3. Pasojnë hierarkitë standard të dorave në poker.
 4. Mund të mbani sa të doni nga kartat tuaja.
 5. Kartat që mbani zëvendësohen me karta të reja.
 6. Nëse dorëja me të cilën luani është dorëja më e mirë fituese e pokerit, atëherë fitoni një pjesë të caktuar të bastit tuaj.

Video poker ka shumë lloje të ndryshme të lojërave. Disa nga lojërat më të njohura të video pokerit online përfshijnë: Jacks or Better, Deuces Wild dhe Joker’s Wild.

Rrëzatimi i Doreve në Poker nga më i larti në më të ulëtin

 1. Royal Flush: Në këtë drejtim, keni të gjitha pesë kartat që duhet të jenë dhjetë, Vale, Dama, Pop dhe As nga një ngjyrë e njëjtë. Një ngjyrë nuk është më e fortë se një tjetër.
 2. Straight Flush: Pesë karta drejte në një rresht, të gjitha nga një ngjyrë, si për shembull 3, 4, 5, 6, 7, të gjitha të kupa.
 3. Katër karta të njëjta: Të gjitha katër kartat nga një rang i njëjtë. Nëse ju, krupieri ose një lojtar tjetër keni katër të njëjta, karta e pestë më e lartë është faktori vendimtar për kush do të fitojë. Për shembull, katër Asa dhe një Pop do të fitojnë mbi katër Asa dhe 3.
 4. Full House: Tre karta nga një rang i njëjtë, si për shembull 3 të kupa, 3 të pikë, 3 të karo dhe dy karta nga një rang i njëjtë, si për shembull 2 të kupa, 3 të pikë. Klasifikimi më i lartë për një shtëpi të plotë, për shembull, As me popa do të fitojë ndaj kombinimeve më të ulëta.
 5. Flush: Të gjitha pesë kartat nga një ngjyrë. Këto karta nuk duhet të jenë të vendosura në një rresht. Për shembull, As i kupa, 10 i kupa, 7 i kupa, 4 i kupa dhe 2 i kupa do të ishte një flush. Karta më e lartë në dorë përcakton klasifikimin në flush.
 6. Straight: Pesë karta të rradhitura nga bota e ndryshme. Asi mund të jetë si një kartë e ulët ashtu edhe një kartë e lartë. Për shembull, mund të jetë 7 karo, 6 të kupa, 5 të spati, 4 të kupa dhe 3 i pikë.
 7. Tre karta të njëjta: Për shembull, mund të keni 7 të karo, 7 të spati, 7 të pikë me një pop të pikë dhe një Dama të kupa si karta shtesë.
 8. Dy çifte: Dy karta nga një lloj, të mbledhura me dy karta të tjera që gjithashtu janë nga një lloj. Për shembull, As i kupa, As i pikë dhe një çift me 7 të kupa, 7 të pikë. Çifti më i lartë përcakton klasifikimin e dorës suaj.
 9. Një çift: Dy karta që janë të njëjta. Çifti më i mirë është nga dy Asa, ndërsa çifti më i dobët është, sigurisht, një çift i dyfishtë.

Strategjitë për Video Poker

Strategjitë për Video Poker

Strategjia është një pjesë thelbësore e suksesit në video poker. Ajo mund të ndikojë në mënyrë të konsiderueshme në rezultatet e lojës. Zgjedhja e duhur e kartave për të mbajtur dhe hedhur mund të sjellë fitime të mëdha. Këtu janë disa nga strategjitë më të njohura në video poker:

Strategjia Jacks or Better

Kjo strategji përqendrohet në arritjen e të paktën dy bushtrave. Kjo është dorë minimale që fiton në këtë variant. Strategjia përfshin mbajtjen e kartave që mund të çojnë në dorë të lartë si katerfish, ngjyrë ose royal flush.

Strategjia Deuces Wild

Kjo strategji bazohet në faktin se të gjitha dyshat vepruan si xhokerë. Kjo do të thotë se duhet të mbani të gjitha dyshat që tërhiqni. Përveç kësaj, strategjia përqendrohet në përpjekjen për të formuar dorë të larta si pesëfish ose royal flush.

Strategjia Joker’s Wild

Kjo strategji është e përshtatshme për lojë, ku xhokerët luajnë rolin e kartave të egër. Lojtarët duhet të mbajnë xhokerin kur e marrin. Strategjia përqendrohet në ndërtimin e dorëve të larta duke përdorur xhokerin.

Strategjia për video poker bonus

Kjo strategji është e përshtatshme për variantet si Bonus Poker dhe Double Bonus Poker. Ajo përqendrohet në arritjen e dorëve të larta që sjellin bonus shtesë, si katerfisha me katër asa.

Këshilla Shtesë për Video Poker

Shumica e kazinove u japin lojtarëve të tyre mundësinë të luajnë disa dorë falas. Këtu do t’ju ofrojmë disa këshilla praktike që ju mund të fitoni xhepkotin:

 1. Luani me bast maksimal. Nëse keni fat, merrni një royal flush, sepse nëse nuk luani me kreditë maksimale, mund të zhgënjeheni sa mund të keni fituar. Zakonisht, duke luajtur me bastin maksimal, merrni vlerën e plotë të royal flush, e cila zakonisht paguhet rreth 4000 herë. Megjithatë, nëse nuk luani me bastin maksimal, mund të merrni rreth 2500.
 2. Luani në makinat e pokerit progresive. Shumica e kazinove online ofrojnë xhepkote progresive, sepse kjo është një stimulim i shkëlqyeshëm për lojtarët të fitojnë një xhepkot të madh me bastime relativisht të vogla. Para se të luani në video poker progresiv, kontrolloni tabelën e fitimeve për të parë nëse është e mirë dhe nëse keni shans të merrni paratë tuaja përsëri.
 3. Luani ngadalë. Është e rëndësishme të kujtoni se kur jeni fillestar, ju duhet kohë për të hyrë në lojë. Në lojërat online në desktopin tuaj ose celularin tuaj përmes aplikacionit të kazinos, kjo do të thotë që mund të keni nevojë për një kohë të caktuar. Çelësi për të fituar nuk është të luani sa më shumë dorë, por të luani me zgjuarësi dhe të rritni shanset tuaja për të fituar çdo lojë.
 4. Lojërat më të mira që mund të luani dhe të fitoni në kazinotë online janë lojërat e video pokerit. Nëse dini strategjitë themelore, atëherë keni shanse të mira për të fituar në lojërat e ndryshme. Megjithatë, mund të provoni edhe strategji të reja në video poker për të parë se ku mund të shkoni dhe sa mund të fitoni. Suksese!

Vijushmëria e Video Pokerit?

E ardhmja e video pokerit duket e ndritur dhe interesante. Me zhvillimin e teknologjisë, video pokeri vazhdon të ndryshojë dhe të përshtatet në kushte të reja. Një nga drejtimet potenciale për zhvillim është realiteti virtual (VR). Teknologjitë VR mund të shtojnë një dimension të ri në video poker duke ofruar një përjetim më të thelluar dhe interaktiv.

Integrimi me pajisjet mobile gjithashtu po rritet. Gjithnjë e më shumë lojtarë përdorin telefonat e tyre inteligjentë dhe tabletat për të luajtur video poker kudo që janë. Kjo do të çojë në aplikacione më të mira dhe më të përshtatshme për video poker në pajisjet mobile.

Sistemet inteligjente dhe inteligjenca artificiale (IA) gjithashtu mund të kenë ndikim në video poker. Ato mund të ndihmojnë në zhvillimin e varianteve më komplekse dhe inteligjente të lojës, duke ofruar sfida më të mëdha për lojtarët. Pavarësisht teknologjive specifike që do të zhvillohen, një gjë është e sigurt: video pokeri do të vazhdojë të zhvillohet dhe të ofrojë argëtim dhe emocion lojtarëve.

Si luaj Video Poker?

Video Poker është një lojë e bazuar në rregullat e pokerit me pesë karta. Lojtarët marrin pesë karta dhe mund të vendosin cilat të mbajnë dhe cilat të hedhin, për të formuar dorën më të mirë.

Cilat janë variantet e ndryshme të video pokerit?

Disa nga variantet më të njohura të video pokerit përfshijnë Jacks or Better, Deuces Wild, Bonus Poker, Double Bonus Poker dhe Joker’s Wild.

Cilën strategji duhet të përdor kur luaj Video Poker?

Strategjia varet nga varianti që po luani. Megjithatë, strategjitë themelore përfshijnë njohjen e rendit të dorave në poker dhe vendosjen e kartave që duhet të mbani, në varësi të tyre.

Sa shanse kam të fitoj në Video Poker?

Shanset për fitim në Video Poker ndryshojnë në varësi të versionit të lojës dhe strategjisë tuaj. Me një strategji të saktë, në disa variante mund të arrini një avantazh të vogël ose pothuajse zero për shtëpinë.

A mund të luaj video poker në pajisjen time celularë?

Po, shumë kazino online ofrojnë lojëra video poker që janë optimizuar për pajisjet celulare.

Përfundim

Video poker është një lojë emocionuese që kombinon elemente nga pokeri klasik dhe makinat e lojërave me monedha. Ajo ofron një shumëllojshmëri opsionesh që plotësojnë shijet dhe preferencat e ndryshme. Edhe pse loja kërkon aftësi dhe strategji, ajo gjithashtu përfshin një element rastësie, duke e bërë atë argëtuese dhe sfiduese.

Video poker vazhdon të zhvillohet me avancimin e teknologjisë. Pavarësisht nëse është në fushën e realitetit virtual, lojërave mobile, apo inteligjencës artificiale, të ardhmja e video poker duket emocionuese.