Texas Holdem Poker është varianti më popullor dhe më i luajtur i pokerit. Në këtë faqe, mund të gjeni udhëzuesin për fillestarët ku do të përshkruajmë hap pas hapi rregullat e pokerit Texas Holdem, mënyrën e basteve, kombinimet e pokerit dhe rrjedhën e lojës në një nga variantet më të njohura të pokerit.

Ka disa lloje pokeri dhe Texas Holdem i përket asaj që quhet lojë pokeri në komunitet. Në këtë lloj loje pokeri, tregtari i shpërndan një numër letrash secilit lojtar dhe zbulon një numër letrash në mes të tabelës dhe këto quhen letra të përbashkëta. Arsyeja për këtë është sepse ata i përkasin të gjithëve që luajnë, jo vetëm një lojtari. Numri i letrave të shpërndara për çdo lojtar, si dhe numri i letrave të përbashkëta, varet nga varianti i pokerit.

Në pokerin Texas Holdem, çdo lojtar merr 2 letra, dhe këto quhen letra me vrima. Më pas, ka pesë letra të komunitetit që janë të gjitha përballë, në mënyrë që të gjithë lojtarët t’i shohin ato. Qëllimi i lojës është të përdorësh letrat me vrima dhe t’i kombinosh ato me kartat e komunitetit për të bërë kombinimet më të mira.

Në tekstin e mëposhtëm, mund të lexoni për kombinimet më të mira të pokerit dhe se si shkon loja.

Texas Holdem Poker

Bazat e Pokerit

Nëse jeni një lojtar i ri pokeri, mund të filloni të mësoni rregullat bazë të pokerit. Ju mund të praktikoni në site të ndryshme pokeri që ofrojnë lojë falas, ose më mirë akoma, mund të përdorni kazinonë tuaj online. Ne personalisht rekomandojmë 1xBet për pokerin online, duke qenë se një traditë e gjatë e kombinuar me staf ekspertësh e kanë bërë këtë lojë kazino pothuajse perfekte. Kur luani disa lojëra, do të jeni gati të mësoni të gjitha rregullat e pokerit dhe teknikat e avancuara që mund t’ju sjellin fitime të mëdha.

Kombinimet e pokerit

Royal Flush

Dora më e fortë në poker është royal flush. Royal Flush është bërë nga A, K, Q, J, 10 të të njëjtit kostum.

Straight Flush

Një straight flush është një dorë në të cilën të pesë letrat janë të të njëjtit kostum dhe janë të renditura në një vijë të drejtë.

Poker – Four of a Kind

A Four of a Kind është një dorë me katër letra me një vlerë “të barabartë”. Nëse dy lojtarë kanë secili nga katër të një lloji, lojtari që ka kartën me vlerë më të lartë fiton.

Full House

Një Full House (3+2) përbëhet nga tre letra me të njëjtën vlerë plus dy letra të tjera me një vlerë tjetër.

Color – Flush

Një Flush përbëhet nga pesë letra të të njëjtës kuvertë në çfarë do lloj radhitje.

Straight

Një straight është një dorë me pesë letra në të cilën letrat nuk janë të të njëjtës kuvertë, por janë në radhitje konsekutive.

Three of a Kind

Një grup me tre letra me të njëjtën vlerë.

Two Pairs

Vetëm emri thotë, dy palë përbëhen nga dy palë letra të të njëjtit lloj. Nëse dy lojtarë kanë dy palë, fituesi është ai me letrat më të larta, domethënë nëse lojtarët kanë dy palë identike, fiton lojtari me letrën e pestë më të lartë.

Pair

Çifti përbëhet nga dy letra të të njëjtit lloj. Meqenëse dora në poker përbëhet nga pesë letra, tre letrat e mbetura quhen kickers. Nëse dy lojtarë kanë të njëjtin çift, në atë rast vendosin sulmuesit.

High Card

Nëse askush nuk ka asnjë nga kombinimet e sipërpërmendura, lojtari me kartën më të lartë fiton. Asi është letra më e lartë në kuvertë

Texas Holdem Poker

Bast në Texas Holdem

Bast i detyruar

Tani që keni mësuar kombinimet e pokerit, mund të filloni të lexoni se si funksionojnë bastet. Texas Holdem Poker përdor një sistem blinds për bastin e detyruar, ndryshe nga disa lloje të tjera pokeri që përdorin sistemin ante bast. Sistemi i blinds përbëhet nga dy blinds, blind i vogël dhe blind i madh. Blindat rrotullohen, kështu që nuk duhet të paguani bastin e detyruar përpara çdo raundi, por vetëm kur të jetë radha juaj. Shuma e blinds është e paracaktuar, në varësi të aksioneve të dhomës së pokerit. Megjithatë, blind-i i vogël është gjithmonë gjysma e blind-it të madh.

Pasi të jenë postuar blinds, tregtari shpërndan letrat e hapura, secili lojtar merr dy letra. Pasi të gjithë të kenë letrat e tyre, fillon raundi i parë i basteve dhe ka disa opsione.

Opsioni i parë që keni në poker është të telefononi nëse mendoni se letrat tuaja janë në rregull. Kjo do të thotë që ju do të duhet të paguani Big Blind, në mënyrë që të mund të vazhdoni të luani raundin. Nga ana tjetër, nëse kartat tuaja nuk duken premtuese, mund të zgjidhni të FOLD. Kur palosni, ju nuk paguani asgjë dhe hidhni kartat tuaja. Nëse ju pëlqen vërtet dora juaj, ju mund të NGRITNI bastin, që do të thotë se do të duhet të vendosni big blindin dhe një sasi shtesë në tenxhere. Pas kësaj, çdo lojtar që dëshiron të vazhdojë të luajë në raund duhet të përputhet me bastin tuaj. Opsioni përfundimtar që keni është CHECK, i cili në këtë raund të parë bastesh vlen vetëm për lojtarin me big blind. Nëse askush nuk e ngriti bastin, lojtari me blindin e madh mund të kontrollojë, që do të thotë se ai pajtohet me shumën e bastit dhe nuk dëshiron të ngrejë ose palos, gjë që mund ta bëjë nëse dëshiron.

The Flop

Raundi i parë i basteve në Texas Hold’em pasohet nga dështimi. Flop është emri për tre letrat e para të komunitetit që tregtari zbulon. Siç u përmend, kartat e komunitetit i përkasin çdo lojtari në tryezë, kështu që ato janë të gjitha përballë. Pas kësaj, secili lojtar ekzaminon letrat e tij dhe flopin, llogarit probabilitetin për të fituar dhe fillon raundi i dytë i basteve.

Nëse letrat tuaja janë vërtet të mira, mund ta ngrini bastin dhe të prisni që të tjerët të ndjekin. Përndryshe, mund të përdorni opsionin Kontrollo. Por, nëse dikush ngre bastin, ju do të duhet të vendosni nëse do të Calloni dhe të paguani bastin e rritur ose Fold dhe të hiqni dorë nga raundi. Në këtë rast, ju do të humbni vetëm bastin që keni paguar në raundin e parë të basteve.

The Turn

Pasi të përfundojë raundi i dytë i basteve, tregtari zbulon kartën e katërt të quajtur turni. Vijon raundi i tretë i basteve, me të njëjtat opsione. Kjo është koha kur një lojtar mund të vendosë nëse ka një mundësi për të fituar apo jo. Zakonisht, kjo është kur lojtarët me duar të mira ngrenë bastet, dhe të tjerët palosin ose përdorin bllof dhe ngrenë edhe më shumë. Pas gjithë atij emocioni, të gjithë janë në pritje të kartës së fundit.

The River

Karta e fundit ose lumi zbulohet pas raundit të tretë të basteve. Kjo kartë përfundimtare përcakton fituesin, kështu që kushdo që mendon se ka një kombinim të mundshëm fitues ose ngre bastin ose palos. Pasi të përfundojë raundi i katërt dhe i fundit i basteve, lojtarët që kanë mbetur zbulojnë letrat e tyre dhe vazoja i ndahet fituesit ose fituesve.

Letrat më të mira fillestare në Texas Holdem Poker

Duke qenë se tani e dini se si të luani poker, ne do t’ju ndihmojmë të vendosni nëse do të vazhdoni të luani raunde, në varësi të letrave të vrimës. Një nga gjërat e rëndësishme për të mësuar në lidhje me Texas Holdem Poker janë kartat fillestare, të cilat janë të mira për të vazhduar dhe cilat jo.

Strong Pairs

Këto çifte janë në fakt duart më të forta dhe të mira fituese me këto janë Katër të një lloji, Full House, Three of a Kind, Two Pairs; ose nëse tjetër, do të keni çiftin më të lartë. Më poshtë janë çiftet më të forta në Texas Holdem, por çdo çift është një pikënisje e mirë.

 • Ace-Ace
 • King-King
 • Queen-Queen
 • Jack-Jack
 • Ten-Ten
Texas Holdem Poker

Të njëjtat letra me kostum

Letrat e mira fillestare janë gjithashtu disa që nuk janë një palë, por ato janë nga i njëjti kostum. Me këto karta, ju keni mundësinë për të marrë Royal Flush, në varësi të kartave të komunitetit natyrisht.

 • Ace-King
 • Ace – Queen
 • King – Queen
 • Ace- Jack
 • King – Jack
 • Queen – Jack
 • Jack – Ten

Karta të forta nga kuverta të ndryshme

 • Ace-King
 • Ace-Queen
 • King-Queen
Texas Holdem Poker

Letrat janë faktori i parë i rëndësishëm që ju të vendosni nëse do të vini bast dhe sa. Faktori tjetër që vendos lartësinë e aksionit tuaj është pozicioni juaj. Nëse jeni i pari, duhet të palosni gjithmonë nëse nuk keni një kartë vërtet të mirë. Nëse jeni ndër lojtarët e fundit, keni mundësinë të vlerësoni kundërshtarët tuaj dhe mund të vendosni se sa të vini bast.

Me letra të tilla si A-J, K-Q, K-J, Q-J, K-10, Q-10 dhe J-10 nuk duhet të luani pasi të keni ngritur bastet nëse jeni në pozicionin fillestar. Qëllimi juaj është të vini bast kur keni letrat më të forta. Me këto karta, ju do të humbni para në afat të gjatë.

Çiftet e mesme janë të mira për të filluar, por nëse nuk keni asgjë pas flopit, është më mirë të hiqni dorë.