Strategjia Martingale e Kundrafit, e njohur edhe si sistemi Paroli, është një strategji tjetër shumë e njohur e përdorur për lojërat e kazinosë, veçanërisht ruletën. Thuhet se Strategjia Martingale e Kundrafit vjen nga sistemi klasik Martingale. Megjithatë, ka dëshmi se Martingale e kundrafit u përdor në Itali në shekullin e 16-të për një lojë të quajtur Basset.

Siç sugjeron emri, kjo strategji vepron në kundërshtim me strategjinë klasike të Martingale. Është një progresion pozitiv, pasi duhet të rrisni bastin çdo herë që fitoni, në kundërshtim me strategjinë klasike të Martingale.

Përdorimi i strategjisë së Martingale të kundrafit nuk garanton një fitore, nuk do të thotë se mund të mposhtni avantazhin e shtëpisë. Por, ajo ofron një mënyrë përreth tij dhe do t’ju ndihmojë të rritni shanset tuaja për të fituar.

Si funksionon?

Strategjia e kundrafit të Martingale është mjaft e thjeshtë, kështu që edhe filluesit në botën e lojërave të fatit mund ta përdorin atë. Gjëja e mirë është se është paksa më e sigurt se ajo klasike dhe për këtë arsye, madje lojtarët që nuk kanë shumë fonde për të luajtur mund ta përdorin. Kjo është në kundërshtim me strategjinë klasike, ku ju nevojiten pasuri të pakufizuar për të mundur të fitoni dhe të mbuloni humbjet.

Strategjia e kundrafit të Martingale këshillon që duhet të dyfishoni bastin çdo herë që fitoni. Kur humbni, rifilloni sistemin. Një ndër dallimet kryesore mes dy strategjive të Martingale është se ajo e kundrafit ka një rregull specifik që parandalon që bastet të shpërthejnë shumë. Lojtarët mbajnë progresionin derisa të fitojnë 3 bastet. Pas fitores së tretë, ata mbyllin progresionin dhe fillojnë nga fillimi.

Kjo ndihmon për të bërë një fitim dhe për të kufizuar humbjet. Është një garanci që në çdo moment lojtarët rrezikojnë vetëm bastin e tyre fillestar. Bastet e dyfishuara që lojtari bën janë në të vërtetë paratë e kazinosë, sepse ato janë fitimet nga bastia e mëparshme që kanë fituar. Në fund të progresionit, lojtari do të ketë ose një fitim 7 herë më të madh se bastia fillestare, ose humb vetëm një shumë e barabartë me bastin fillestar. Natyrisht, kjo nëse ju po ndiqni plotësisht rregullat e strategjisë. Por, shumë lojtarë vendosin të vazhdojnë me progresionin pas fitores së tretë. Kjo është e pranueshme, përderisa vendosni sa progresione dëshironi të ndiqni në fillim të lojës.

Sistemi bazohet në idenë se fitoret dhe humbjet vijnë në sërira. Në gjatë afatit të gjatë, ju keni të bindur që do të keni një fitim nëse dyfishoni bastet gjatë seriave fituese.

Strategjia e Kundrafit të Martingale në Ruletë

Strategjia e Kundrafit të Martingale në Ruletë

Strategjia e Kundrafit të Martingale përdoret kryesisht në ruletë, njësoj si ajo klasike. Pasqyron mund të përdoret vetëm për bastet me mundësi të barabarta, në ruletë mund ta përdorni për të bastuar në ngjyrë (kuqe/zi); të bëni bast në çift/tek ose të bëni bast në lartë/të ulët.

Gjëja e parë që duhet të bëni është të vendosni shumën e bastit tuaj fillestar dhe të vendosni sa progresione do të ndiqni. Për çdo progresion, do të rrezikoni vetëm shumën e bastit tuaj fillestar, por disa progresione të humbura mund të shpërgulojnë fitimet e tashme të fituara nga bastet fituese. Kjo është arsyeja pse rekomandojmë të ndiqni strategjinë dhe të shkoni për progresionin deri në 3 fitore. Për shembull, filloni seancën tuaj me një bast fillestar prej €1. Bëni bast në kuqe dhe fitoni. Pastaj, dyfishoni bastin dhe bëni një bast prej €2 në zi dhe fitoni përsëri. Në këtë pikë, keni fitime prej €3, € nga bastia e parë dhe €2 nga ajo e dytë. Vendosni bastin e tretë prej €4 në zi dhe fitoni. Ky është fundi i progresionit dhe mbaroni me një total prej €7 në fitime.

Tani, nëse vendosni të vazhdoni të luani, do të duhet të bëni bast dyfish, pra €8. Nëse humbni bastin, humbni të gjitha fitimet plus bastin fillestar. Humbja e bastit mund të ndodhë në çdo moment gjatë seancës, por një fitore e madhe mund të rimarrë të gjitha humbjet.

Avantazhet e Strategjisë së Kundrafit të Martingale

Nuk kërkon burime të pakufizuara – Përveç se është shumë e thjeshtë për t’u përdorur dhe mësuar, strategjia e Kundrafit të Martingale nuk kërkon fonde të pakufizuara. Kur filloni të fitoni, fillojnë dyfishimet duke përdorur fitimet.

Strategji me risk të ulët – siç e përmendëm, çdo herë që fillohet një progresion, ju rrezikoni vetëm bastin fillestar. Edhe nëse një progresion i mirë përfundon keq, humbni bastin fillestar dhe fitimet. Por në çdo rast, ato nuk ishin pjesë e buxhetit tuaj fillestar.

Pa rrezik të arrijë limitin e tryezës – Meqë kjo strategji këshillon të përfundojë progresionin pas një fitore të tretë dhe të fillojë nga fillimi, nuk ka rrezik të arrijë limitin e tryezës nëse ndiqni strategjinë.

Disavantazhet e Strategjisë së Kundrafit të Martingale

Shanset nuk janë në favorin tuaj – Për çdo bast me mundësi të barabartë, shanset për të fituar janë më pak se 50% për shkak të avantazhit të shtëpisë. Për shkak të kësaj, është e qartë që do të keni më shumë bast të humbur sesa bast të fituar.

Humb fitimet në një rrotullim – Një tjetër disavantazh që ka kjo sistemë është fakti që humbni të gjitha fitimet me vetëm një humbje gjatë serisë fituese. Nëse keni pasur një seri të mirë fituese dhe keni vazhduar dyfishimin, ato fonde ishin nga fitoret e mëparshme. Në momentin që humbni një rrotullim, të gjitha ato fitime humbasin.

Përkuljet Ndryshe

Çdo strategji e disponueshme e bastave është modifikuar nga lojtarët për të përshtatur nevojat e tyre. Në rastin e strategjisë së Kundrafit të Martingale, lojtari është i lirë të zgjedhë sa progresione dëshiron të ndjekë. Megjithatë, gjëja e rëndësishme është të keni në mendje se sa më shumë progresione që ndiqni, aq më të larta janë shanset për të humbur të gjitha fitimet.

Në këtë pjesë, shpjegojmë dy përkulje të ndryshme që mund të zgjidhni, Kundrafit 3-Hapëshin dhe Gjithçka Agresioni.

Kundrafit 3-Hapëshin e Martingale

Kjo modifikim në sistemin që kemi rekomanduar gjatë gjithë këtij artikulli. Ajo këshillon të mbani një progresion me 3 fitore dhe pastaj të rifillonin nga fillimi dhe të ndërtonin një progresion të ri. Me këtë qasje, ju gjithmonë do të keni një fitim 7 herë më i madh se bastia fillestare. Ky ndihmon që të kufizoni humbjet tuaja, pasi mundësia për të ndërtuar një progresion me 3 fitore është shumë më e lartë se të priturit për 5 apo 6 ose 7 fitore. Ndoshta fitimet nuk janë aq të larta si ndërtimi i një progresioni me më shumë fitore, por keni një shans më të lartë për të lënë lojën me një fitim.

Gjithçka Agresioni

Kjo qasje është plotësisht e kundërta dhe është krejt apo asgjë. Në vend që të kufizoni numrin e progresioneve që bëni, ju vazhdoni të dyfishoni bastet derisa të arrini limitin e tryezës. Mbështetësit e kësaj qasje besojnë se nëse është e mundur të humbni gjithçka pas një humbje gjatë serisë tuaj fituese, është gjithashtu e mundur të keni një sekuenca të jashtëzakonshme të favorshme dhe të fitoni mijëra. Thjesht, ju nevojiten 8 ose 9 fitore konsekutive për të arritur limitin e tryezës. Edhe pse mund të duket e pamundur, në të vërtetë ka një shans. Mund të humbni shumë gjatë rrugës, por në fund, ajo një fitore është definitivisht vlerë.

Kazinotë e Rekomanduara

Ju rekomandojmë disa kazino që mund të provoni për të fituar pak para duke përdorur strategjinë e Kundrafit të Martingale. Kazinot janë të gjitha pjesë e portofolios sonë të kazinove në internet që kemi shqyrtuar, pasi ju garantojmë që janë më të sigurta për t’u përdorur.

Kazinoja 1xBet ka mbi 90 variante të ndryshme të ruletës, si dhe lojëra të tjera në tavolinë ku kjo strategji mund të përdoret. Për më tepër, ata kanë 26 kriptovaluta në dispozicion, nëse ky është metoda juaj e preferuar e pagesës.

Kazinoja Unibet është një markë e njohur dhe një nga kazinot në internet që kemi shqyrtuar dhe sigurisht e rekomandojmë. Ka një zgjedhje të shkëlqyer të lojërave në tavolinë ku mund të provoni strategjinë e Kundrafit të Martingale, sidomos në seksionin e kazinosë live.

Kazinoja Meridianbet është një tjetër nga kazinot më të sigurta që ne rekomandojmë. Një numër i madh i lojërave të cilësisë për të provuar fatin tuaj, të siguruara nga ofruesit më të mirë të software-ve. Mund të regjistroheni dhe të provoni fatin tuaj duke përdorur strategjinë, dhe shpresojmë, të fitoni shumë.