Xhekpotet e kazinove janë disi bonuse, por jo si ato që kemi shqyrtuar deri më tani. Dallimi është se nuk është e garantuar që ju do të merrni xhekpotin nëse bëni një depozitë ose nëse disa herë luani një numër caktuar , ose ngritni bast më të lartë.

Xhekpoti është fitorja më e madhe e mundshme për një rrotullim në një automat të caktuar. Lojërat që ofrojnë këtë çmim, i japin lojtarit mundësinë për të fituar shumën maksimale me përpjekje minimale. Vetëm një rrotullim mund të shkaktojë një fitore, pavarësisht nga shuma e bastit.

Shumat totale të xhekpotit ndryshojnë në varësi të shumë faktorëve, duke filluar nga kazinoja, lloji i lojës ose lloji i jackpotit që ofron loja specifike.

Në këtë faqe, mund të mësoni më shumë rreth jackpot-eve dhe llojeve, përpara se të vendosni se cilën lojë do të luani. Gjithashtu, mund të lexoni për lojëra slots më të njohura të jackpot-it për momentin.

Xhekpot

Si funksionojnë Xhekpotet?

Ka lloje të ndryshme të jackpot-eve, siç do të lexoni më poshtë, por pavarësisht se çfarë lloj loje jeni duke luajtur, të gjithë kanë një gjë të njëjtë. Gjithçka varet nga fati! të gjitha këto xhekpot mund të fitohen në mënyrë të rastësishme pas çdo rrotullimi. Kjo falë gjeneratorit të numrave të rastësishëm që përdorin të gjitha kazinotë. Me këtë, xhekpot-et nuk mund të parashikohen ose të fitohen duke pasur një strategji. E vetmja strategji që mund të bëni është se sa të bastni dhe në cilat lojëra slots.

Disa xhekpote kanë shuma fikse, kështu që basti juaj nuk ka të bëjë fare me atë shumë. E vetmja gjë këtu është të mbani mend të kontrolloni shumën minimale të bastit për të qenë pjesë e garës për fitoren e madhe. Xhekpotet progresive nga ana tjetër rriten me çdo bast, pasi pjesët e secilit bast shkojnë drejt shumës se majme .

Gjithashtu, ka lojëra me vetëm një xhekpot dhe lojëra me shumë xhekpot. Plus, është më mirë të zgjidhni lojëra që ofrojnë çmime të tjera bonus përveç jackpot-it, të tilla si rrotullime bonus, karta të egra, etj.

Llojet e Xhekpoteve

Në varësi të online kazinosë dhe lojërave të disponueshme, ofrohen lloje të ndryshme të xhekpot-eve. Ekzistojnë dy lloje kryesore të xhekpot-eve, progresive dhe fikse, por më poshtë mund të lexoni më shumë edhe për llojet e tjera.

Xhekpot Progresivë

Xhekpotet progresive janë aktualisht më të njohurit. Arsyeja për këtë është sepse një jackpot progresiv mund të ndryshojë jetën. Kjo sepse disa xhekpote progresive arrijnë edhe 10.000.000 euro.

Xhekpotet progresive nuk janë fikse, pra shumat e xhekpotit nuk janë fikse. Në vend të kësaj, loja me një xhekpot progresiv ka grupin e vet që rritet ndërsa çdo lojtar rrotullon rrotullat. Një përqindje e çdo basti të vendosur shkon për atë grup. Pra, sa më shumë njerëz të luajnë atë lojë dhe sa më shumë të vënë bast, aq më i lartë bëhet grupi.

Nuk ka rregulla kur mund të arrijë xhekpoti progresiv dhe zakonisht është e vështirë të fitosh. Kjo është arsyeja pse disa xhekpot arrijnë ato shuma të mëdha, sepse mund të duhen muaj derisa dikush të arrijë çmimin e parë. Duke qenë se nuk ka rregulla, mund të ndodhë që një lojtar ta godasë atë dy herë radhazi, ose dy lojtarë të fitojnë njëri pas tjetrit. Ajo që është e ndryshme është sasia. Nëse arrini xhekpotin e madh, atëherë pishina fillon të mbushet që në fillim, kështu që herën e dytë mund të fitoni vetëm shumën minimale. Lojtarët kanë të njëjtat shanse për të fituar një jackpot progresiv sa herë që rrotullojnë bobinat, pavarësisht nga madhësia e çmimit të parë.

Mënyrat për të fituar një Jackpot Progresiv

Ka mënyra të ndryshme për të fituar një xhekpot progresiv. Përpara se të luani do t’ju duhet të njiheni me mënyrat e fitimit, si dhe me gjeneruesin e numrave të rastësishëm. Slotet progresive funksionojnë në Gjeneruesin e numrave të rastësishëm dhe sigurojnë lojë të ndershme. Funksioni i tyre kryesor është të përcaktojnë se kur do të aktivizohet një lojë çmim i parë ose bonus.

Një nga mënyrat për të fituar një jackpot mund të jetë goditja e një kombinimi të caktuar fitues. Për të fituar, duhet të rreshtoni disa simbole në një linjë të caktuar pagese.

Një mënyrë tjetër është duke vënë bast për aksionet kryesore të mundshme. Sa më shumë të vini bast, aq më shumë bileta merrni. Dhe nëse një nga biletat tuaja përputhet me algoritmin pas një rrotullimi, ju fitoni xhekpotin.

Lojërat e rastësishme të xhekpot-it progresiv janë ato ku çdo rrotullim mund të shkaktojë xhekpot-in, pa pasur nevojë për të goditur një kombinim të caktuar ose për të luajtur rrotullime bonus.

Të luash një lojë bonus është një mënyrë tjetër për të arritur xhekpotin. Disa lojëra përmbajnë një raund të veçantë bonusi që mund të aktivizohet gjatë lojës. Raundi i bonusit mund të jetë rrotullimi i një rrote ose zgjedhja e kartave që mund të përcaktojnë çmimin tuaj.

Xhekpotet që duhet të lëshohen janë lojëra që janë krijuar për të shkaktuar xhekpote brenda një afati të rreptë.

Llojet e Xhekpoteve Progresive

Ekzistojnë tre lloje të ndryshme të xhekpot-eve progresive. Në varësi të sasisë së grupit, lojërave që kontribuojnë në grumbullimin e numrit të njerëzve që luajnë në të njëjtën kohë, ato ndahen midis xhekpot-ve Progresiv të pavarur, xhekpot-ve Progresiv Pronësorë dhe xhekpot-eve të gjera progresive.

Jackpot Progresiv i pavarur zbatohet vetëm për një lojë në një kazino. Kjo do të thotë se grupi i jackpot-it përbëhet nga baste të bëra vetëm në atë lojë të veçantë në kazinonë e caktuar.

Jackpot Progresiv i Pronësisë është lloji ku më shumë lojëra lidhen së bashku për të formuar grupin e jackpot-it. Kjo do të thotë që bastet e bëra në ato lojëra në një kazino të caktuar futen të gjitha në të njëjtin grup.

Xhekpoti i gjerë progresiv është lloji i çmim i parë i lidhur në kazino të shumta. Kjo do të thotë se çdo kazino që ofron një lojë të veçantë, kontribuon në të njëjtin grup çmimesh. Pishina është për një lojë të caktuar dhe të gjithë lojtarët që luajnë atë lojë, pavarësisht se cilën kazino përdorin, kontribuojnë në të njëjtin grup.

Jackpote të fiksuara

Jackpote të fiksuara

Ndryshe nga jackpotet progresive, jackpotet fikse, siç nënkupton edhe emri, kanë një shumë fikse që paguhet. Shuma e xhekpotit nuk lidhet në asnjë mënyrë me shumën e investuar në lojë. Pavarësisht se sa lojtarë kanë vënë bast, ose sa të mëdha janë bastet e tyre, shuma nuk ndryshon sepse është e integruar në lojën aktuale. Lojtari mund të godasë xhekpotin dy herë radhazi, dhe shuma do të jetë e njëjtë, shuma fikse.

Të gjitha lojërat fikse të çmimit të parë përdorin gjeneratorë të numrave të rastësishëm, kështu që gjithçka varet nga rastësia. Kjo siguron lojë të ndershme dhe shanse të barabarta. Plus, ajo shton më shumë eksitimin pasi mund të arrini jackpot-in pa e pritur atë.

Lojtarët shpesh zgjedhin këto lloje të jackpot-eve sepse shanset për të fituar janë më të mëdha. Këto jackpot priren të jenë më të qëndrueshme me më pak luhatje. Megjithatë, nuk ka asnjë garanci që ju do të fitoni xhekpotin duke luajtur lojëra të fiksuara të çmimit, por kur ta bëni, mund të fitoni shumë para.

Jackpot misterioz

Xhekpotet misterioze ose të quajtura ndonjëherë xhekpote Must-Hit-By janë lloji i jackpot-eve që garantohen të goditen me një pikë të caktuar. Ky çmim i parë ka një vlerë fillestare të caktuar dhe duhet të goditet nga maksimumi i arritur. Ky mjet mund të aktivizohet në çdo kohë midis këtyre dy kufijve.

Ju do t’i vini re këto lojëra pasi në majë të anës, do të ketë një matës jackpot që thotë Must Hit By (ose Must Win By) dhe shumën maksimale. Në thelb, një pjesë e bastit tuaj shkon drejt njehsorit dhe nuk dihet se kur mund të aktivizohet. Megjithatë, sa më afër të jetë totali me shumën “duhet të goditur nga”, aq më të mëdha janë shanset tuaja për të fituar xhekpotin.

Jackpot i shumëfishtë

Jackpot të shumëfishta do të thotë që loja ka më shumë se një xhekpot të bashkangjitur. Këto jackpote janë gjithmonë progresive, që do të thotë se një pjesë e çdo basti shkon drejt pishinës dhe vazhdon të rritet derisa të arrihet xhekpoti. Nëse le të themi se loja ka katër xhekpote, një pjesë e secilit bast shkon në të katër jackpotet. Pasi të arrihet një nga jackpot-et, lojtarët marrin pagesën e atij xhekpoti të veçantë, dhe pjesa tjetër mbetet e njëjtë, pra vazhdojnë të rriten.

Llojet e Lojërave Jackpot

Lojërat më të zakonshme që kanë jackpot janë lojërat slots. Megjithatë, ka variante të lojërave klasike të tavolines që ofrojnë gjithashtu jackpot, dhe zakonisht, është një çmim i parë progresiv.

Makinat Slot

Makinat e fatit janë loja më e njohur e kazinosë, dhe si të tilla, ato kanë të bashkangjitur lloje të ndryshme jackpot-esh. Ka lojëra slot që ofrojnë jackpot fikse. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të luani dhe të goditni kombinimin fitues për të fituar xhekpotin. Kombinimi fitues është i ndryshëm për lojëra slots të ndryshme, kështu që përpara se të filloni të luani kontrolloni kombinimet fituese. Xhekpotet progresive mund të fitohen në mënyra të ndryshme, siç shpjegohet në seksionin e lojërave slot progresive.

Video Poker progresiv

Video pokeri progresiv është praktikisht forma standarde e video pokerit me një xhekpot shtesë progresiv. Grumbulli rritet me numrin e lojtarëve që luajnë lojën dhe ju mund të fitoni xhekpotin progresiv nëse goditni një dorë të caktuar fituese me pesë letra. Zakonisht, dora fituese është një skuqje mbretërore.

Poker progresiv

Përveç video-pokerit progresiv, kazinotë online ofrojnë edhe lojëra poker progresive. Së bashku me bastin standard, lojtari mund të vë bast edhe në xhekpotin progresiv. Variantet e lojës kanë një grup kombinimesh fituese që nëse lojtari e merr, fiton xhekpotin. Kombinimet fituese janë të ndryshme për versionet e ndryshme progresive të pokerit, kështu që kjo është diçka që duhet ta kontrolloni përpara se të luani. Më e rëndësishmja, ju ende mund të luani lojën tuaj të preferuar standarde, por me mundësinë për të marrë dorën e përsosur fituese.

Blackjack progresiv

Versioni progresiv i xhekpotit të blackjack është pjesë e shumë online kazinove . Kjo ju jep mundësinë për të fituar një jackpot së bashku me lojën tuaj normale të blackjack. Blackjack-u progresiv është pothuajse i njëjtë me lojën standarde të blackjack-ut, ku përveç bastit tuaj normal ju vendosni një bast anësor që shkon drejt grupit progresiv të xhekpotit. Në këtë mënyrë, grupi do të vazhdojë të rritet me secilën dorë të luajtur në tavolinë. Për të fituar xhekpotin, do t’ju duhet një kombinim fitues letrash dhe ky kombinim ndryshon nga kazino në kazino. Zakonisht, kombinimi fitues i letrave është katër ace të së njëjtës ngjyrë.

Ruletë progresive

Loja progresive e ruletës është shumë e ngjashme me një lojë ruletë të zakonshme. Dallimi kryesor është se krahas basteve tuaja standarde, ju shtoni një bast anësor që shkon drejt grumbullit. Në ruletën progresive, basti anësor është i domosdoshëm, prandaj sigurohuni që t’i kuptoni rregullat përpara se të luani. Të gjitha bastet e bëra shkojnë drejt grupit progresiv të jackpot-it në një tavolinë të caktuar. Rregullat e fitimit janë të ndryshme në çdo kazino, por zakonisht kanë të bëjnë me goditjen e të njëjtit numër disa herë radhazi.

Këshilla të dobishme

Megjithëse lojërat slot janë thjesht lojëra fati dhe rezultati i tyre do të jetë gjithmonë i rastësishëm, këtu janë disa këshilla që mund t’ju ndihmojnë të rrisni shanset tuaja për të fituar një jackpot.

  • Lexoni të gjitha udhëzimet për lojën që keni vendosur të luani. Kontrolloni të gjitha kombinimet dhe rregullat fituese
  • Përdorni opsionin e lojës falas të lojës për t’u njohur me të përpara se të vendosni para
  • Zgjidhni një slot me Kthim te lojtari (RTP) prej 95% dhe më të lartë
  • Zgjidhni një slot që ofron edhe çmime të tjera, jo vetëm jackpot
  • Luaj gjithmonë brenda buxhetit tënd
  • Zgjidhni jackpot-et më të vogla. Arsyeja pse sasia e këtyre lojërave slots progresive është e madhe, është sepse ato janë shumë të vështira për t’u goditur. Lojërat me jackpot më të vogla priren të paguajnë më shpesh
  • Vini bast shumën maksimale në mënyrë që të rritni shanset për të arritur jackpot-in
Këshilla të dobishme

Lojëra me Jackpot-e më të mëdhenj

Duke qenë se ka shumë lojëra slots të jackpot-it, më poshtë mund të gjeni ato më të njohurat për momentin, ato që po arrijnë xhekpotet më të larta progresive.

Mega Moolah

Mega Moolah është një slot progresiv jackpot i ofruar nga Microgaming, një nga ofruesit më të mirë të softuerit. Ka një temë interesante të xhunglës, e kombinuar me jackpots, rrotullime falas, simbole scatter dhe simbole të egra. Në vitin 2020, jackpoti Mega Moolah u godit 7 herë, me një shumë totale prej 70 milionë të paguara për lojtarët.

Sloti Mega Moolah ka 4 jackpote të ndryshme progresive, Mini, Minor, Major dhe Mega që është më i madhi. Xhekpotet progresive mund të fitohen duke rrotulluar lojën Bonus Jackpot.

Një variant i slotit Mega Moolah që është një nga më të luajturit tani është Atlantean Treasures Mega Moolah me temë nënujore. Përveç temës, ndryshimi është se nuk ka rrotullime falas, por rrotullime dhe nuk ka Symbol Scatter. Megjithatë, ai ka të njëjtin numër të jackpot-eve progresive, të cilat janë katër, mini, minor, madhor dhe mega.

Për të fituar një nga jackpotet progresive, ju duhet të goditni një simbol të vogël margaritar Progressive Trigger që shkakton një rrotullim në rrotën e bonusit që çon te çmimi.

Jackpot Giant

Jackpot Giant është një slot jackpot progresiv i ofruar nga Playtech dhe është një nga lojërat slots më të luajtura. Ka një stil vizatimor me një temë ishulli vullkanik. Sloti është një slot video me 5 rrotulla, 50 linja pagese që përmban rrotullime falas, simbole të egra, një simbol shpërndarjeje dhe një simbol bonus që është vullkani. Kur godet simbolin e vullkanit kudo në rrotullat 1 dhe 5, ai zhbllokon një lojë bonus të quajtur Bonus Giant. Loja bonus përbëhet nga 6 vullkane nga të cilat lojtari duhet të zgjedhë tre për të marrë një çmim në para.

Ju mund të fitoni kur pesë nga simbolet Gold Wild goditen në linjën e parë të pagesës.

Hall of Gods

Hall of Gods është një tjetër slot që është një nga lojërat më të luajtura me një jackpot progresiv. Është krijuar nga NetEnt dhe bazohet në mitologjinë norvegjeze. Vendi i “Hall of Gods” ka 5 rrotulla dhe 20 linja pagese. Përmban lojë bonus, rrotullime falas, shpërndarje dhe simbole të egra si shtesë në tre jackpot-et progresive Mini, Midi dhe Mega.

Për të fituar ndonjë nga jackpotet progresive, duhet të goditni 3 simbole Thor’s Hammer kudo nëpër bobina. Thyeni mburojat që të përputhen me 3 shuma dhe zbuloni çmimin.