Strategjia D’Alembert është një nga sistemimet e bastit më të njohura, ndoshta e dyta më e njohura pas sistemit Martingale. Është gjithashtu një progresion negativ, pasi përfshin rritjen e bastive pas humbjes së një baste. Por, kjo strategji kërkon gjithashtu zvogëlimin e bastive pas fitimit.

Strategjia mori emrin nga matematikani francez Jean le Rond d’Alembert. Ai filloi ta përdorte duke pretenduar se një monedhë që ka rënë më parë në Pllaka ka më shumë mundësi të rëndojë në Krye në të ardhmen. Ky besim quhet gabimi i lojtarit.

Gabimi i lojtarit ose gabimi i Monte Carlo është supozimi i pasaktë se nëse një rezultat ndodh më shpesh në një periudhë kohe, atëherë është më pak e mundur të ndodhë në të ardhmen. Kjo sigurisht nuk është e vërtetë, pasi shanset mbeten akoma të njëjta, sepse nuk është diçka që mund ta parashikosh. Thjesht, rezultati është krejtësisht i rastesishëm dhe nuk mund ta manipulosh. Si për hedhjen e monedhës, për shembull. Ka dy rezultate të mundshme, pllaka ose koka, dhe të dyja kanë një mundësi të barabartë të ndodhin.

Në çdo rast, kjo strategji u bë një ndër sistemimet më të përdorura në shumë lojëra, veçanërisht në ruletë.

Strategjia D'Alembert

Si funksionon?

Ngjashëm me sistemën martingale, Strategjia D’Alembert vepron në bastet me mundësi të barabarta, me një shans 50/50 të ndodhjes. Strategjia kërkon që të rritni bastin çdo herë që humbni, për këtë arsye quhet një sistem progresiv negativ. Por, ndryshe nga sistemi Martingale, ku duhet të dyfishosh bastin kur humbet, me strategjinë D’Alembert ju rritni bastin për një njësi kur humbni. Pastaj, çdo herë që fitoni, zvogëloni bastin për një njësi.

Kjo strategji konsiderohet si një nga sistemimet më të sigurta të basteve. Bastit rriten më ngadalë, kështu që është e pakështueshme që bastit të arrijnë shumë lart. Kjo është një gjë e mirë, sepse shanset për të goditur limitin e tryezës ose “falimentuar” shpejt janë të pakta. Nga ana tjetër, humbjet rikuperohen më ngadalë, kështu që shanset për të fituar një fitim të madh janë gjithashtu minimale.

Strategjia D’Alembert në Ruletë

Strategjia D'Alembert në Ruletë

Strategjia D’Alembert u përdor kryesisht për ruletën. Sot përdoret për shumë lojëra, por ende konsiderohet si një strategji për ruletë. Pasi mund të përdoret vetëm në bastet me mundësi të barabarta, nëse po e përdorni këtë strategji në ruletë keni tre mundësi bastimi. Mund të bëni bastin në ngjyrë (kuqe/zi); të bëni bast në çift/tek ose të bëni bast në lartë/të ulët.

Gjëja e parë që duhet të bëni është të vendosni një njësi bazë. Njësia bazë është basti juaj fillestar, njësia që do të rritni dhe zvogëloni. Pastaj, filloni me një bast me njësi bazë, në njërën nga opsionet e mësipërme të përmendura. Nga varet rezultati, rrisni bastin me një njësi nëse humbni bastin ose e zvogëloni nëse fitoni. Saktësisht, nëse fitoni bastin e parë që bëni, nuk mund ta zvogëloni njësinë bazë, por e mbani të njëjtën.

Për shembull, vendosni një njësi bazë prej €5 dhe bëni bast në ngjyrë kuqe. Topi rëndon në ngjyrë zi, dhe humbni bastin. Basti i dytë do të ishte €10 dhe humbni përsëri. Në këtë pikë keni humbur në total €15. Pas humbjes së bastit të dytë, basti i tretë do të ishte €15 dhe fitoni. Tani, keni €15 fitim dhe €15 humbje. Sipas strategjisë D’Alembert, pas një fitoreje, zvogëloni bastin me një njësi. Kështu, basti juaj i ardhshëm do të ishte €10. Në praktikë, përdorni €10 të fitimeve nga raundi i mëparshëm dhe mbani €5 si fitim.

Është një strategji e thjeshtë që mund të kufizojë humbjet tuaja, por nuk mund të fitoni shumë fitim. Përveç kësaj, gjëja më e rëndësishme që zvogëlon mundësinë tuaj për të fituar është avantazhi i shtëpisë. Avantazhi i shtëpisë në ruletën evropiane është 2.7027%, ndërsa në ruletën amerikane është 5.2632%, për shkak të zezës së dyfishtë.

Avantazhet e Strategjisë D’Alembert

Strategjia D’Alembert është mjaft e thjeshtë dhe e lehtë për t’u përdorur në çdo lojë kazinoje. Ju nuk keni nevojë për njohuri paraprake ose për shumë përvojë me strategji. Ju thjesht duhet të njihni lojën, dhe mund të përdorni këtë strategji të thjeshtë.

Pasigurimi ndodh gradualisht, kështu që shanset për të humbur gjithçka papritur, ose për të arritur në limitin e tryezës pas disa rrotullimeve, janë afer të pamundura. Po, mund të keni shumë rrotullime të humbura, por shuma e humbur do jetë mjaft e ulët.

Gjithashtu, nuk keni nevojë për shumë para për të filluar me këtë strategji, pasi natyra e progresionit ju mban në siguri.

Një gjë tjetër e mirë është se strategjia shton disiplinë në bastën tuaj. Ajo ju pengon nga bërja e bastave të papritura, të riskshme, thjesht sepse instikti juaj ju tregon të bëni kështu. Strategjia D’Alembert ndihmon lojtarët të mos humbin kontrollin e lojës kur hasin në një seri humbjeje.

Disavantazhet e Strategjisë D’Alembert

Nuk ka siguri kur përdoret strategjia D’Alembert ose çdo strategji në lojërat e rastit.

Së pari, disavantazhi më i rëndësishëm është se shtëpia ka gjithmonë një avantazh. Ky avantazh quhet avantazh i shtëpisë dhe zvogëlon shanset tuaja për të fituar. Strategjia D’Alembert nuk mund të bëjë asgjë për të zvogëluar avantazhin e shtëpisë, thjesht shfrytëzon seritë e fituara.

Strategjia është një e rrezikshme e ulët, ju bëni bast në sasi të vogla dhe fitoni shuma të vogla. Kjo është arsyeja pse nuk mund të prisni të bëni shumë fitime. Mund të jetë gjithashtu e vështirë të rikuperoni të gjitha humbjet tuaja nëse keni pësuar një seri të gjatë humbjeje.

Variacionet e Strategjisë D’Alembert

Modifikimet e Progresionit të Bastës

Që nga fillimi i strategjisë, janë shfaqur shumë modifikime gjatë viteve. Por, asnjë prej tyre nuk është bërë aq e njohur sa të bëhet vërtet një strategji. Megjithatë, i përmendim ato që të vendosësh vetë nëse është diçka që do të të interesonte.

Një modifikim është të rregulloni bastet, në vend të një njësie bazë, për të rritur dhe zvogëluar bastet me dy apo më shumë njësi. Kjo është shumë më e rrezikshme, sepse mund të humbni shumë, por mund të fitoni edhe shumë.

Një modifikim tjetër është të caktoni një nivel basti në të cilin ndaloni rritjen e bastive dhe ktheheni te njësia bazë dhe rifillonin progresionin. Kështu, është më pak e rrezikshme që të mbaroni shpejt paratë.

Kombinimi i strategjisë D’Alembert dhe strategjisë Martingale gjithashtu është përdorur. Mbani progresionin negativ nga sistemi i D’Alembert, rriteni me një njësi bazë pas çdo humbjeje. Kur bëhet fjalë për fitore, ndiqni Strategjinë Martingale. Ktheheni te njësia bazë dhe rifilloni progresionin pas çdo fitoreje.

D’Alembert Reverse

Shumica e strategjive kanë një version të kundërt, dhe kjo është po ashtu rasti me D’Alembert. Strategjia e Kundërt D’Alembert është një strategji progresive pozitive, për dallim nga ajo negative. Me strategjinë e kundërt D’Alembert, rritni bastin tuaj për një njësi pas një fitoreje dhe zvogëloni bastin për një njësi pas një humbjeje. Kështu, strategjia e kundërt D’Alembert është e fitueshme vetëm kur jeni në një periudhë fitoreje.

Për shembull, nëse njësia juaj bazë është €5 dhe fitoni bastin e parë, keni një fitim prej €5 dhe rrisni bastin për €10. Fitoni bastin e dytë, dhe keni një fitim total prej €15 (€5 nga bastia e parë dhe €10 nga ajo e dytë). Tani, rrisni përsëri dhe bëni bastin e tretë prej €15, dhe fitoni përsëri. Në këtë pikë, keni një fitim prej €30.

Basti i ardhshëm është €20, por humbni, kështu që mbeteni me një fitim prej €10 dhe nëse humbni përsëri bastin e ardhshëm, tashmë do të jeni në minus.

Kazinot e Rekomanduara

Tani që keni mësuar si të aplikoni këtë strategji të thjeshtë, ka disa kazino që ju rekomandojmë të filloni praktikën e kësaj strategjie.

Kazino Betwinner – ofron mbi 100 lojëra rulete të ndryshme, të përshtatshme për fillestarët që duan të zgjedhin atë që duan të praktikojnë strategjinë. Merrni kodin bonus për kazinon Betwinner KËTU.

Kazino William Hill – ka një gamë të gjerë të tavolinave të lojërave të ruletës në kohë reale, të cilat do ishin të përshtatshme për përdorimin e një strategjie dhe për të shpërbluar një fitim të madh.

Kazino King Billy – ndoshta është një kazino më i vogël, por sigurisht është në rritje. Kjo është për shkak të zgjedhjes së mahnitshme të lojërave që ofrojnë, duke përfshirë shumë lojëra të cilësisë së lartë të ruletës.