Keno është një lojë popullore që është e ngjashme me lotarinë dhe mund ta luani në një kazino online. Loja është mjaft e thjeshtë dhe nuk kërkon ndonjë aftësi, kjo është një arsye pse të gjithë mund ta mësojnë atë.

Në thelb është një biletë me 80 numra dhe lojtari duhet të zgjedhë nga 1 deri në 20 numra, në varësi të versionit. Pastaj numrat vizatohen duke përdorur një makinë të ngjashme me bingo, një gjenerues numrash të rastësishëm. Sa më shumë numra të tërhequr të keni në biletë, aq më e mirë është pagesa.

Historia e Keno

Loja Keno daton të paktën 2000 vjet më parë. Filloi në Kinë dhe quhej “baige piao” ose “pai-ko p’iao”, që do të thotë “biletë pëllumbi i bardhë”, duke iu referuar biletave të përdorura për të luajtur keno. Në vend të numrave, loja luhej me karaktere kineze dhe në vend të 80, si versioni i sotëm i keno, ajo përbëhej nga 120 karaktere.

Keno u bë aq popullor sa besohet se është luajtur për të ndihmuar në kursimin e parave për Murin e Madh të Kinës. u prezantua në Amerikë në vitet 1800, nga emigrantët kinezë. Megjithatë, karakteret kineze ishin konfuze për njerëzit, ndaj i zëvendësuan me numra. Kështu besohet se keno u bë një lojë popullore, e cila sot ndryshon pak nga versioni origjinal.

Si të luani Keno

Keno është një lojë e ngjashme me llotarinë, me ritme të shpejta dhe ofron argëtim për lojtarët. Mund të luhet pothuajse në të gjitha kazinotë online, por ndonjëherë mund të gjendet në disa restorante ose bare, që zakonisht kanë netë bingo ose netë keno.

Nëse jeni duke luajtur keno në një kazino online, gjëja e parë që duhet të bëni është të blini një biletë. Do të vini re se në biletë janë të gjithë numrat nga 1 deri në 80.

Gjëja tjetër që duhet të bëni është të shënoni numrat tuaj. Në varësi të variantit keno që ofron kazino, ju mund të zgjidhni midis 1 dhe 20 numrave, dhe këta quhen “spot”. Gjatë shënimit të pikave, do të vini re se në anë të biletës shfaqen pagesat e ndryshme për kapjen e një vendi.

Pasi të keni shënuar pikat, do t’ju duhet të vendosni bast. Basti minimal dhe maksimal që mund të bëni varet nga kazino dhe varianti keno gjithashtu.

Më në fund, kur të keni bërë të gjitha këto gjëra, thjesht goditni lojën dhe topat vizatohen duke përdorur një gjenerues të numrave të rastësishëm. Softueri shënon automatikisht numrat nëse keni kapur një vend.

Mund të kontrolloni tabelën me pagesat që përmendëm se shfaqet pranë biletës. Kjo është një mënyrë për të ditur se sa do të merrni. në varësi të numrit të pikave që keni kapur, kjo shumë do t’ju paguhet.

Llojet e Biletave

Luaj Keno

Për ta bërë lojën më interesante, keno ka lloje të ndryshme biletash që lojtari mund t’i blejë. Për fillestarët, ne rekomandojmë ato bazë, derisa të mësojnë të gjitha llojet e tjera. Shikoni ofertën e kazinosë 1xBet dhe filloni të praktikoni keno.

Biletë e drejtë

Kjo lloj bilete është në fakt ajo bazë, ku ju zgjidhni numrat që dëshironi të luani dhe është vetëm një lojë. Sa më shumë numra të zgjidhni, aq më e vështirë është t’i goditni të gjithë. Pra, ne ju rekomandojmë të qëndroni midis 4 dhe 8 numrave për fillim.

Pagesa është sipas tabelës pranë biletës dhe bazohet në numrin e pikave të kapura. Sidoqoftë, të gjitha kazinotë kanë një kufi për sa mund të fitoni, kështu që pavarësisht nga shuma që keni vënë bast, pagesa nuk do ta kalojë kurrë shumën e kufizuar.

Biletë e ndarë

Një biletë e ndarë është dy ose më shumë bileta të drejtpërdrejta në një. Pra, ju keni ende 80 numrat në një biletë, por i ndani ato në dy ose më shumë. Numrat që i përkasin çdo bilete të ndarë ndahen me një vijë të drejtë ose me rrathë.

Ndarjet nuk kanë nevojë të përmbajnë të njëjtin numër pikash. Çdo numër shfaqet vetëm një herë në biletë dhe secili grup trajtohet veçmas kur bëhet fjalë për pagesat.

Biletë Rrugore

Biletat e rrugës janë pak më të komplikuara. Por, në të njëjtën kohë, ata i lejojnë lojtarit të luajë shumë lojëra duke përdorur të njëjtën biletë. Ky bast ju lejon të gruponi grupe të ndryshme numrash që ju ofron më shumë se një lojë dhe më shumë shanse për të fituar. Shumica e biletave ofrojnë numra të kufizuar për grup, zakonisht tre deri në pesë numra.

Pra, ju zgjidhni le të themi 6 numra dhe i gruponi në dy grupe të përbërë nga tre numra duke i rrethuar. Kjo do të thotë që bileta juaj e rrugës ka dy mënyra për të fituar. Ju gjithashtu mund të zgjidhni të përfshini të dy grupet e numrave në një rreth të tretë, duke rritur shanset tuaja për të fituar në tre. Pra, ju keni një biletë me tre drejtime dhe vendosni tre baste të veçanta, në të njëjtën biletë. Për shkak të kësaj, biletat duken më të lira, pasi nuk blini tre bileta të veçanta, por vetëm një.

Biletë e kombinuar

Biletat e kombinuara siç sugjeron emri janë një kombinim i të gjitha llojeve të biletave në një. Ju mund të bastni në grupe të ndryshme numrash, me çdo numër pikash. Zgjidhni një bast të drejtpërdrejtë ose bast të mënyrës, ose kombinojini ato me disa ose të gjitha të tjerat.

Këto bileta janë shumë të njohura në mesin e lojtarëve të keno, por ndoshta janë paksa të komplikuara për fillestarët.

Variantet Keno

Rregullat bazë për çdo variant keno, nuk ndryshojnë shumë, pavarësisht se cilin variant zgjidhni të luani. Pasi ta kuptoni lojën, është e lehtë dhe mund të zgjidhni cilindo. Variantet më të famshme të keno janë përmendur më poshtë.

Variantet Keno

Fuqia Keno

Ngjashëm me Super Keno, Power Keno ka një veçori shtesë të shtuar që ndryshon shumën e pagesës. Nëse topi i fundit i tërhequr, topi i 20-të përputhet me një nga numrat që lojtari ka zgjedhur, fitimet do të shumëzohen me katër.

Jackpot Progresiv Keno

Disa lojëra keno kanë jackpote progresive të bashkangjitura me to. Ata punojnë në të njëjtën mënyrë si lojëra slots me jackpot progresive. Ata godasin rastësisht dhe xhekpoti vazhdon të rritet ndërsa më shumë lojtarë luajnë lojën, derisa të goditet. Mund të jetë një përvojë interesante, duke shpresuar se do të jetë ndeshja e radhës që luani ajo që do të arrijë xhekpotin.

Lojëra slots Keno

Kjo lojë është një kombinim i keno dhe slot. Lojtarët lejohen të zgjedhin më shumë numra se zakonisht dhe loja është më e shpejtë.

Strategjitë e Keno

Strategjitë e Keno

Meqenëse keno është një lojë fati, të provosh strategjitë mund të mos jetë një mënyrë e sigurt për të fituar. Në çdo rast, ne do të paraqesim disa strategji që mund të dëshironi t’i provoni, vetëm për t’ju mbajtur të fokusuar dhe për ta bërë atë më argëtuese.

Strategjia e Bllokut është një qasje mjaft e thjeshtë për të luajtur lojën. Kryesisht, ju gjithmonë bastni në blloqe. Ju vendosni se çfarë lloj blloqesh, kështu që le të themi se zgjidhni blloqe numrash si 2, 12, 22, 32, etj. Ose mund të përdorni një ndarës. Për shembull, ndarës i 11. Pastaj, ju vini bast në 1 pastaj 12, pastaj 23, pastaj 34, etj.

Numrat e Ftohtë: gjurmoni numrat që janë vizatuar dhe më pas zgjidhni “numrat e ftohtë”, ata që nuk janë tërhequr për disa kohë.

Numrat e nxehtë janë të kundërt me numrat e ftohtë. Numrat e nxehtë janë ata që janë tërhequr shpesh, të paktën tre herë në dhjetë ndeshje, kështu që mund të provoni t’i zgjidhni, duke shpresuar se do të barazohen përsëri.

Dhe sigurisht, ju keni gjithmonë sistemin e rrezikshëm Martingale. Me sistemin Martingale, ju dyfishoni bastin tuaj sa herë që humbni. Nuk jam i sigurt nëse kjo është një ide e mirë për ta aplikuar atë në lojërat keno pasi është me të vërtetë një lojë fati, por kjo varet nga ju që të vendosni.

Këshilla për të luajtur keno

Mësoni rregullat – lexoni çdo gjë që ka për të gjitha variantet e keno dhe llojet e basteve përpara se të filloni të vendosni para për të.

Lojë falas – zotërimi i një loje kërkon kohë, por fillon duke u praktikuar. Zgjidhni lojëra keno falas. Ju nuk do të humbni asnjë para derisa të jeni të sigurt se keni provuar çdo bast të mundshëm dhe të dini dallimet. Shikoni rishikimin e kazinosë online 1xBet dhe provoni seksionin e tyre falas të keno.

Vendosni kufi – për çdo lojë, është më mirë nëse keni një limit shpenzimi, një shumë që mund ta përballoni ta humbni. Pasi të keni humbur shumën, thjesht ndaloni së luajturi lojën.

Zgjidhni midis 4-8 numrave – edhe pse keni mundësinë të zgjidhni 20 numra, pagesat ndryshojnë në varësi të numrit të numrave që zgjidhni në total. Kjo do të thotë që goditja e 5 nga 5 ka një pagë shumë më të lartë sesa goditja e 5 nga 10 numrat.

Konkluzioni

Njerëzit zgjedhin Keno pasi është e lehtë për të filluar, rregullat janë të thjeshta dhe biletat janë të lira. Por ka disa arsye pse ata qëndrojnë në lojën e keno:

  • Keno është një lloj sfide
  • Shanset janë të mëdha, dhe po ashtu edhe shuma e fitimeve
  • Ju e zgjidhni vetë lojën, aksionin dhe numrat
  • Një aksion më i lartë pasohet automatikisht nga një fitim më i lartë
  • Ti e di paraprakisht fitimin është vetëm i yni, nuk ndahet
  • Ndonjëherë ju fitoni edhe nëse nuk arrini asnjë numër.