Që kur u shpikën lojërat e para të bixhozit, lojtarët janë përpjekur të gjejnë mënyra për të fituar dhe për të fituar. Kështu u zhvilluan strategjitë e basteve online, me shpresën se njëra prej tyre do të jetë strategjia fituese.

Ndoshta nuk ka asnjë person në botë që të mos ketë luajtur një lojë fati, qoftë për argëtim apo për të fituar para. Fakti është se kushdo që ka vendosur të luajë lojëra kazino përdor një lloj strategjie për të rritur shanset për të fituar para. Edhe ata që luajnë për argëtim, përdorin disa nga strategjitë e basteve online për ta bërë lojën e tyre më emocionuese.

Realiteti është se nuk ka asnjë strategji që mund ta mposhtë kazinonë. Nëse do të kishte, kazinotë do të ishin zhdukur prej kohësh. Të gjitha lojërat që janë në dispozicion në kazino dhe kazino online janë lojëra fati, kështu që nuk ka asnjë mënyrë për të parashikuar rezultatin. Kjo është arsyeja pse nuk ka asnjë strategji që mund t’ju ndihmojë të fitoni me siguri. Strategjitë që janë zhvilluar mund t’ju ndihmojnë vetëm të përmirësoni shanset për të fituar dhe t’ju pengojnë të humbni shumë para.

Pavarësisht nëse jeni një lojtar fillestar apo me përvojë, ekziston një strategji që mund të funksionojë për të gjithë. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të siguroheni që kuptoni se si funksionojnë strategjitë e basteve online. Kjo është arsyeja pse në këtë faqe ne shpjegojmë gjithçka që duhet të dini përpara se të merrni një vendim nëse do të përdorni një nga strategjitë e basteve online dhe nëse po, cila do të ishte më e mira për ju.

Bestytnitë e bixhozit (Gambler’s Fallacy)

Gabimi i Kumarxhiut ose Gabimi i Monte Carlos është besimi më i pasaktë që u përhap gjatë shekullit të kaluar. Besohet se rezultati i mëparshëm mund të ndikojë në rezultatin e ardhshëm. Një besim se nëse një ngjarje e caktuar ndodh më shpesh, ka më pak gjasa të ndodhë në të ardhmen (ose anasjelltas). Ky mendim është krejtësisht i gabuar. Siç e përmendëm, kur bëhet fjalë për lojërat e fatit nuk mund të parashikoni rezultatin. Është krejtësisht e rastësishme.

Si për shembull kur hedh një monedhë. Ka dy rezultate të mundshme, kokat ose bishtat. Të dyja kanë shanse të barabarta për të ndodhur, dhe ju nuk mund ta parashikoni rezultatin. Edhe nëse ka qenë “bisht” për 5 herë radhazi, nuk do të thotë që hera e 6-të do të jetë “kokë”. Rezultati i mëparshëm nuk lidhet në asnjë mënyrë me rezultatin e ardhshëm.

Shembulli më i famshëm i gabimeve të kumarxhinjve ndodhi në vitin 1913 në një kazino në Monte Karlo. Kjo është arsyeja pse quhet edhe gabimi i Monte Karlos. Topi i ruletës ndaloi në të zezë 26 herë radhazi, duke i bërë kumarxhinjtë të humbin miliona vetëm sepse besonin se pas disa numrave të zinj, topi do të ulet në të kuqe. Kjo nuk ndodhi 26 herë radhazi.

Është me të vërtetë e rëndësishme të kuptoni gabimin e lojtarit dhe të siguroheni që të mos bini pas tij.

Skaj shtëpie

Skaji e shtëpisë është një tjetër gjë që duhet të kuptoni. Është një arsye tjetër pse asnjë strategji bastesh nuk funksionon në mënyrë perfekte. Skaji i shtëpisë është një term që përshkruan avantazhin matematikor që ka mbi ju shtëpia, kazinoja. Skaji i shtëpisë është diferenca midis mundësisë së vërtetë për të fituar një dorë dhe kthimit të ofruar nga kazinoja. Skaji i shtëpisë garanton që kazinoja fiton gjithmonë. Po, do të keni disa fitore dhe do të keni disa fitime. Por në planin afatgjatë, kazinoja do të përfitojë gjithmonë. Shanset janë në favor të kazinosë për shkak të avantazhit të shtëpisë.

Skaji i shtëpisë nuk është diçka që vendosin kazinotë, por është e përfshirë në lojë. Kjo është arsyeja pse çdo lojë ka një avantazh shtëpie të ndryshme, çdo variant i lojërave ka një avantazh të ndryshëm shtëpie.

Për shembull, ruleta evropiane dhe ruleta amerikane kanë avantazhe të ndryshme shtëpie për shkak të 00-shit të dyfishtë që ka ruleta amerikane. 00 e dyfishtë zvogëlon mundësinë që topi të ulet në numrin e zgjedhur të lojtarit. Përparësia e shtëpisë në ruletën evropiane është 2,7027% dhe 5,2632% në ruletën amerikane.

Ose për shembull në Baccarat, skaji i shtëpisë ndryshon në varësi të faktit nëse jeni duke vënë bast mbi bankierin, lojtarin ose një rezultat barazimi për të fituar. Ai varion midis 1.01% – 15.75%. Sa më i ulët të jetë buza e shtëpisë, aq më të mëdha janë shanset për lojtarin për të fituar.

ruletë

Llojet e strategjive të basteve në internet

Meqenëse ka shumë strategji të ndryshme bastesh online të zhvilluara gjatë viteve, njerëzit kishin nevojë për një lloj klasifikimi. Duke qenë kështu, të gjitha strategjitë e basteve në online u ndanë në dy grupe kryesore. Në varësi të metodës që përdorin strategjitë, ato mund të jenë progresive ose jo progresive. Në këtë mënyrë secili mund të zgjedhë se cilën metodë dëshiron të përdorë dhe të fokusohet në mësimin e strategjive që i përkasin atij grupi. Më poshtë mund të lexoni më shumë për llojet e metodave dhe cilat strategji i përkasin cilit grup.

Strategjitë progresive të basteve online

Në këtë grup bëjnë pjesë të gjitha strategjitë që kërkojnë rregullimin e madhësisë së aksioneve. Me fjalë të tjera, një strategji progresive është ajo ku ju duhet të rrisni ose ulni shumën e bastit tuaj, në varësi të rezultatit të bastit tuaj të mëparshëm. Rregullimi i aksioneve varet nga sistemi i përdorur.

Progresionet mund të jenë pozitive ose negative.

Një strategji progresi pozitive kërkon rritjen e aksioneve kur fitoni dhe pakësimin e aksioneve kur humbni ose rinisni progresin. Strategjitë pozitive të përparimit janë më pak të rrezikshme pasi i mban humbjet tuaja në minimum kur jeni duke humbur. Për më tepër, maksimizon fitimet tuaja nëse shkoni në një brez fitues.

Përkundër kësaj, strategjia e progresionit negativ kërkon rritjen e aksioneve kur humbni dhe zvogëlimin e aksioneve kur fitoni ose rifilloni përparimin. Këto janë më të rrezikshme pasi nëse vazhdoni në një seri të gjatë humbjesh, mund të humbni shumë para. Sigurisht, kur arrin atë një fitore, mbulon gjithçka që ke humbur plus fiton. Por askush nuk mund të parashikojë se kur do të ndodhë kjo, pasi gjithçka varet nga fati. Plus, skaji shtëpisë zvogëlon shanset tuaja për të fituar dhe shtëpia ka avantazhin.

Strategjitë progresive, pozitive dhe negative, mund të funksionojnë vetëm në bastet me koeficientë çift. Bastet me shanse edhe janë ato që kanë një shans 50/50 për të fituar, si kuqja ose e zeza në ruletë për shembull. Edhe pse përdoren kryesisht nga lojtarët e ruletit, strategjitë e basteve mund të përdoren pothuajse për çdo lojë kazino me shanse të barabarta për të fituar.

Strategjitë më të njohura progresive

Strategjia Martingale është një strategji e përparimit negativ dhe është më e popullarizuara, veçanërisht për ruletën. Strategjia kërkon dyfishimin e bastit sa herë që humbni dhe rinisni përparimin pas një fitoreje. Në thelb, progresi shkon si më poshtë: 1 – 2 – 4 – 8 – 16 – 32 – 64 – 128 – 256 – 512 – 1024 – 2048 – 4096 – 8192. Duke përdorur këtë strategji në një moment, duhet të keni përsëri bastin origjinal , plus disa fitime.

Martingale e kundërt është e kundërt me Martingale, pra është një progresion pozitiv. Kështu, kërkon dyfishimin e bastit sa herë që fitoni dhe rinisni përparimin sa herë që humbni. Kjo është një strategji më pak e rrezikshme, pasi lojtari përfiton nga seria e fitoreve. Por, një humbje dhe ju humbni të gjitha fitimet e deritanishme. Nëse jeni të interesuar për këtë strategji, mund të mësoni më shumë rreth saj KËTU.

Strategjia D’Alembert është e ngjashme me Martingale, që do të thotë që të dyja janë strategji të përparimit negativ. Kur përdorni strategjinë D’Alembert, duhet të rrisni bastin pas çdo humbjeje. Por ndryshe nga Martingale, ku duhet të dyfishoni bastin, me këtë strategji ju rritni bastin me një njësi bazë. Njësia bazë është shuma fillestare e bastit që përcaktoni. Një ndryshim tjetër është se kur fitoni, ulni shumën e bastit me një njësi, nuk rinisni progresin.

Strategjia Fibonacci është një tjetër strategji e progresionit negativ dhe bazohet në sekuencën Fibonacci. Sekuenca përmban një seri progresive numrash. Ky sekuencë fillon me një zero dhe më pas një, dhe çdo numër pasues është shuma e dy numrave të mëparshëm. Pra, sekuenca shkon si më poshtë: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, 2584 etj. Tani, kur duke e përdorur atë për baste, është më mirë të filloni nga e dyta. Sa herë që humbisni një bast, ju ndiqni sekuencën. Sa herë që fitoni një bast, ktheheni dy numra në sekuencë.

Strategjitë jo progresive të basteve online

Ndryshe nga strategjitë e basteve në internet ku duhet të rregulloni bastin, ka strategji që ju lejojnë të mbani shumën e bastit të njëjtë çdo raund dhe ju lejojnë ta ndryshoni atë në mënyrë të rastësishme. Këto quhen strategji bastesh jo progresive. Këto strategji bastesh online janë të përqendruara në rritjen e mundësive tuaja të fitimit duke mbuluar më shumë opsione bastesh. Një tjetër ndryshim kryesor është se strategjitë jo progresive nuk përqendrohen vetëm në bastet me shanse çift, por çdo bast është i mundur. Me strategjitë jo progresive, ju mbani të njëjtën shumë bastesh, edhe pse lojtarët ndonjëherë përfshijnë progresion, për shembull dyfishimin e bastit pas një fitoreje ose humbjeje, për të rritur fitimin e tyre të mundshëm.

Strategjitë më të njohura jo progresive

Strategjia e James Bond
Kjo strategji u emërua pas personazhit të famshëm James Bond pasi agjenti po luante ruletë duke përdorur këtë strategji në një nga librat. Kjo strategji jo progresive mbulon më shumë se gjysmën e basteve në tavolinë, duke rritur kështu shanset e fitimit të lojës në favor të lojtarit.

Për çdo rrotullim të timonit, ai do të vendoste bastet e mëposhtme:

14 £ në 19 – 36
5 £ në bast Line 13-18
1 £ me 0

Pra, çdo herë ai vinte bast 20 £, duke mbuluar gjysmën e basteve të mundshme. Rezultatet janë si më poshtë:

Nëse topi arrin 19-36, ju fitoni gjithsej 8 £
Dhe nëse topi bie në 13-18, ju fitoni gjithsej 10 £
Nëse topi arrin 0, ju fitoni 16 £
Dhe nëse topi bie në 1-12, ju humbni 20 £

Në çdo rast, strategjia nuk kërkon që ju të luani me 20 £, por mund të jetë çdo shumë. Zgjidhni shumën tuaj fillestare të bastit dhe më pas ndajeni atë në mënyrën e mëposhtme:

70% në 19-36
25% bast në linjë 13-18
5% me 0
Strategjia është argëtuese dhe e lehtë. Megjithatë, nga ana negative, është e vështirë të bësh një fitim, pasi basti fitues mund të mos mbulojë të gjithë shumën e vendosur ose të sigurojë një fitim. Kjo është arsyeja pse disa lojtarë që përdorin këtë strategji luajnë me progresion dhe rrisin bastin pas humbjes. Kjo është një lëvizje e rrezikshme, por sigurisht që sjell një fitim të madh pasi të shënoni një fitore.

Bast në numrat fqinjë

Bastet në numrat fqinjë janë një strategji që kërkon që ju të ndani bastin tuaj dhe ta vendosni atë në tre ose më shumë numra që janë pranë njëri-tjetrit në rrotën e ruletit. Në thelb, ju zgjidhni një numër për të cilin dëshironi të bastoni dhe vendosni baste në numrat pranë tij. Në këtë mënyrë, ju rritni shanset tuaja për të fituar në rast se topi humbet xhepin ku është numri juaj.

Konkluzioni

Strategjitë e basteve funksionojnë, por jo në atë mënyrë që të gjithë do të kishin dashur. Ata nuk garantojnë sukses, nuk garantojnë një fitore. Strategjitë e basteve në internet e ndihmojnë disi lojtarin të kufizojë humbjet dhe të përmirësojë shanset për fitim, por shpesh nuk është aq i madh.

Për shembull, strategjitë progresive. Nëse është një strategji progresi pozitiv, ju ndihmon të kufizoni humbjet tuaja kur humbni pas një serie fitoresh. Por ju gjithashtu mund të largoheni me fitimet. Nëse është një strategji e përparimit negativ, ju mund të humbni më shumë, por një fitore mbulon humbjet plus ju bëni një fitim.

Nga ana tjetër, strategjitë jo-progresive janë më të fokusuara në mbulimin e më shumë opsioneve. Në vend që të humbasin në një bast, ata mbulojnë më shumë baste për të përmirësuar shanset për të fituar.

Në fund, varet nga ju që të vendosni se cila strategji funksionon më mirë për ju.