Lojërat me zare janë padyshim një nga lojërat më të vjetra, të shpikura edhe para ndonjë prej lojërave të tjera të njohura të kazinosë. Besohet se ato u shpikën në Greqinë e Lashtë dhe u krijuan nga Palamedët ose Lidianët.

Në ditët e sotme, lojërat me zare janë shumë të njohura në kazino dhe kështu ato janë bërë të njohura në kazinotë online. Ato ofrojnë një përvojë mjaft argëtuese të kazinosë online duke hedhur zarin në pritje të një rezultati specifik.

Ka shumë lojëra me zare në dispozicion, kjo është arsyeja pse do të ishte e pamundur të përshkruhet çdo lojë dhe si luhet secila. Në këtë faqe, ne fokusohemi në dy lojërat më të njohura me zare, Craps dhe Sic-Bo.

Lojëra me zare

Lojë Craps Dice

Craps është më e popullarizuara nga të gjitha lojërat me zare që janë të disponueshme pothuajse në të gjitha kazinotë online. Nëse nuk keni luajtur kurrë mut, mund të jetë konfuze në fillim, kur shihni tabelën dhe nuk e dini se çfarë kuptimi kanë bastet. Kjo është arsyeja pse ne do të shpjegojmë gjithçka për t’ju ndihmuar të përgatiteni për lojën tuaj të parë craps.

Në lojën e katrahurave, një lojtar është gjuajtësi dhe të gjithë vënë baste për gjuajtësin, nëse ai do të dështojë apo do të ketë sukses. Ose, nëse gjuajtësi do të kalojë apo jo. Kjo është mënyra se si luhet loja në kazinotë tokësore dhe kazino live. Nëse jeni duke luajtur në një kazino online, ju jeni gjuajtës dhe i vetmi që vë baste.

Loja fillon me hedhjen e daljes, e cila është hedhja e parë e zareve për gjuajtësin. Qitësi hedh dy zare dhe ka tre rezultate të mundshme:

Natyrore – kjo është kur gjuajtësi shënon gjithsej 7 ose 11. Është një fitore automatike dhe do të thotë që gjuajtësi ka kaluar. Të gjithë ata që kanë vënë bast në “kalim” e fitojnë bastin.
Craps – kjo është kur gjuajtësi hedh 2, 3 ose 12 dhe humbet, që do të thotë se nuk kaloi. Të gjithë ata që vënë bast në “mos kalo” e fitojnë bastin.
Pika – kjo është kur gjuajtësi hedh një 4, 5, 6, 8, 9 ose 10. Pra, një nga këta numra bëhet “pika” dhe gjuajtësi vazhdon të rrotullohet derisa të hedh përsëri pikën ose të hedh një shtatë. Nëse gjuajtësi hedh pikën, atëherë ai fiton dhe të gjithë fitojnë “bastin e kalimit”. Nëse gjuajtësi hedh të shtatën i pari, basti nuk kaloi. Kjo njihet si “shtatë-jashtë”. Pas kësaj, radha e gjuajtësit përfundon.

Craps

Craps Llojet e basteve dhe pagesave

Ka baste të ndryshme që mund të bëhen kur luani mut. Ato ndahen në dy grupe, baste me shumë rrotullime dhe baste me një rrotullim. Bastet me shumë rrotullime janë ato që zgjasin deri në fund të radhës së gjuajtësit. Bastet me një rrotullim janë ato që zgjasin vetëm një hedhje zari.

Baste me shumë rrotullime

Pass Bet – Siç e përmendëm, bast kalimi do të thotë që lojtari do të kalojë, d.m.th. do të vendosë 7 ose 11 në listën e daljes ose do të hedh pikën. Ju mund ta vendosni bastin vetëm përpara paraqitjes, jo ndërmjet raundeve.

Basti i kalimit ka një nga skajet më të ulëta të shtëpisë prej 1.41% dhe pagesë 1:1.

Mos kalo – Basti Mos kalo është e kundërta e bastit të kalimit. Nëse gjuajtësi hedh një 2, 3 ose 12 në ndeshjen e daljes ose shtatë-out do të thotë se ai nuk ka kaluar. Ju mund ta vendosni bastin vetëm përpara paraqitjes, jo ndërmjet raundeve.

Basti “Mos kaloj” ka një avantazh paksa më të ulët prej 1.36% dhe pagesë gjithashtu 1:1.

Basti Come – është i njëjtë me bastin e kalimit, por ju mund ta bëni atë vetëm pasi të jetë përcaktuar pika. Mund të bëhet në çdo rrotullim gjatë kthesës së gjuajtësit, përveç para rrotullimit fillestar.

Bast Mos hyni – njësoj si basti “mos kaloj”, por mund të bëhet brenda çdo rrotullimi tjetër përveç bastit të daljes.

Vendos bast – këto baste mund të bëhen në cilindo nga numrat e mëposhtëm: 4, 5, 6, 8 ose 9. Ju fitoni vetëm nëse gjuajtësi hedh numrin tuaj dhe humbni nëse ai vë 7. Këto baste mund të bëhen në çdo kohë . Pagesat për bastet e vendeve janë të ndryshme, në varësi të numrit.

Për numrat 4 dhe 10, buza e shtëpisë është 6,7% dhe pagesa është 9:5; numrat 5 dhe 9 kanë një skaj të shtëpisë prej 4% dhe pagesa është 7:5; për numrat 6 dhe 8, skaji i shtëpisë është 1,52% dhe pagesa është 7:6.

Mënyra të vështira – mund të vendosni një bast në një 2 dyshe (gjithsej 4); dyshe 3s (gjithsej 6) dyshe 4s (gjithsej 8) dhe dyshe 5s (gjithsej 10). Nëse merrni ndonjë nga totalet, por me një kombinim tjetër, nuk llogaritet.

Bast Big 6 dhe Big 8 – ju mund të zgjidhni të vini bast në 6 ose 8, që do të thotë se fitoni nëse numri hidhet para 7-së.

Baste me një rrotullim

Bast në fushë – ky është një bast me një rrotullim që fiton nëse gjuajtësi hedh një bast 2, 3, 4, 9, 10, 11 ose 12. Kur vendosni një bast në fushë, duhet të vendosni një nga numrat e përmendur më sipër në faqen tuaj xhiroja tjetër, përndryshe, ju e humbisni bastin tuaj.

Basti i fushës për numrat 3, 4, 9, 10 ose 11 ka një avantazh prej 5,5% dhe një pagesë 1:1. Nga ana tjetër, bastet e fushës për numrat 2 dhe 12 paguhen 2:1 (ndonjëherë 3:1 për numrin 12).

Çdo Craps – është një bast i vetëm, duke vënë bast në tre numra 2, 3 ose 12. Pra, nëse rrotullimi juaj i radhës është ndonjë nga këta tre numra, ju e fitoni bastin. skaji i shtëpisë është 11.11% dhe pagesa është 7:1.

Çdo 7 – gjuajtësi hedh një 7. skaj i shtëpisë është 16.67% dhe fituesi paguhet 4:1.

Ace-Deuce – gjuajtësi hedh një 3, që do të thotë, rrotullimi tjetër duhet të jetë 3 në mënyrë që të fitojë. Buza e shtëpisë është 11.11% dhe pagesa është 15:1.

Aces – gjuajtësi hedh një 2, që do të thotë, rrotullimi tjetër duhet të jetë 2 në mënyrë që të fitojë. Skaji i shtëpisë është 13.89% dhe pagesa është 30:1.

Boxcars – gjuajtësi hedh një 12 që do të thotë, rrotullimi tjetër duhet të jetë 12 në mënyrë që të fitojë. Skaji i shtëpisë është 13.89% dhe pagesa është 30:1.

Njëmbëdhjetë – gjuajtësi hedh 11. Do të thotë, rrotullimi tjetër duhet të jetë 11 për të fituar. Skaji i shtëpisë është 11.11% dhe pagesa është 15:1.

Strategjia e Craps

Craps është një lojë fati, por megjithatë shumë lojtarë përdorin strategji për të rritur shanset e tyre për të fituar dhe për t’u argëtuar më shumë. Zgjedhja e strategjisë për të përdorur varet nga përvoja juaj në lojë dhe nga llogaria juaj.

Kur luani craps, bastet me rrezik më të ulët janë “kaloni”, “mos kaloni”, “eja” dhe “mos hajde”. Ata kanë avantazhin më të ulët të shtëpisë dhe ju keni 50/50 shanse për të fituar. Këto baste janë gjithashtu më të lehta për t’u kuptuar. Pra, nëse jeni fillestar, kjo është ndoshta strategjia në të cilën duhet të përqendroheni derisa të zotëroni lojën.

Lojë me zare Sic-Bo

Sic-Bo është një lojë popullore me zare e luajtur me tre zare. Është referuar edhe si Dai Siu, Tai Sai, Hi-Lo, ose loja Big and Small. Ndryshe nga loja me craps, në Sib-Bo tregtari është ai që hedh zarin, jo një lojtar.

Megjithëse tabela sic-bo mund të duket komplekse nëse luani për herë të parë, rregullat janë mjaft të thjeshta. Tregtari hedh zarin dhe lojtarët vënë bast për rezultatin. Nuk ka rëndësi se çfarë tregon tregtari, nuk ka rrotulla ose qëllime shtesë për të arritur. Të gjitha bastet janë baste të vetme dhe në varësi të rezultatit dikush fiton dhe dikush humbet bastin. Më pas, vendosen baste të reja dhe tregtari rrotullohet përsëri.

Nëse jeni duke luajtur në një kazino të drejtpërdrejtë, ka një tregtar për shumë lojtarë të tjerë. Nëse jeni duke luajtur në një kazino online, vetëm ju jeni duke luajtur lojën. Pra, ju ose fitoni për çdo rrotullim që keni parashikuar ose humbni.

Sic bo

Sic-Bo Llojet e basteve dhe pagesave

Meqenëse rregullat e lojës janë mjaft të thjeshta dhe nuk duhet të bëni asgjë përveçse të vendosni bast dhe të prisni që tregtari të hedhë zarin, vendosja e bastit është shumë e rëndësishme. Mund të jetë vërtet zhgënjyese të humbasësh një bast thjesht sepse nuk ke mësuar se çfarë do të thotë çdo lloj basti dhe sa është paga. Pra, para se të përpiqeni të luani, ju rekomandojmë që të vazhdoni ta lexoni këtë tekst.

Gjithsej tre zare – Ky është basti më i thjeshtë, ku vini bast në shumën totale të tre zareve. Ju mund të bastni në një shumë midis 4 dhe 17 (duke përfshirë 4 dhe 17). Pagesa ndryshon në varësi të numrit ku keni vënë bast dhe shfaqet në sheshet e basteve.

Për shembull, pagesa për një total prej 4 dhe 17 është 60:1, pagesa më e lartë dhe skaji i shtëpisë prej 15,28%, dhe pagesa për një total prej 10 ose 11 është 6:1, pagesa më e ulët dhe një skaj shtëpie prej 12.50%.

I vogël dhe i madh – nëse vini bast në të vogla ose të mëdha, ju vini bast që totali i tre zarave të jetë i vogël (4 deri në 10) ose i madh (11 deri në 17). Ky është një bast i thjeshtë dhe me rrezik të ulët pasi është një bast i njëtrajtshëm dhe pagesa është 1:1. Një gjë e rëndësishme për të ditur është se i madhi dhe i vogël humbasin nëse shfaqet ndonjë treshe. Kjo është arsyeja pse 3 dhe 18 nuk përfshihen në këto baste. Përparësia e shtëpisë për këtë bast është 2.78%.

Kombinim – ky bast është një kombinim i çdo dy numrash specifikë që shfaqen në dy nga tre zare. Për shembull, nëse vini bast në 5 dhe 6, dhe tregtari vë 1, 5 dhe 6, ju e fitoni bastin. Të gjitha kombinimet e mundshme shfaqen në tabelë, së bashku me pagesën që është 5:1. Duhet të dini se në bast kombinimi nuk përfshihen dyshe.

Bast i vetëm me zare – siç sugjeron emri, ky është një bast që një numër specifik do të tregojë në cilindo nga tre zaret. Pagesa për këtë bast varet nëse numri i zgjedhur u shfaq në një zare, ose në dy ose në të tre. Nëse numri i zgjedhur shfaqet në një zare, pagesa është 1:1, për dy zare është 2:1 dhe nëse shfaqet në tre zare është 3:1. Skaji i shtëpisë për bast me zare të vetme është 7.87%.

Bast i dyfishtë – ky është një bast që dy numra të njëjtë do të shfaqin në dy nga tre zare, si 2s dyfishtë, dyfishtë 3s etj. Është mirë të mbani mend se ju duhet të vini bast në një dyshe specifike, jo në ndonjë dyshe. Pagesa për një bast të dyfishtë është 10:1, me një avantazh shtëpie prej 18.25%.

Bast i trefishtë – ky është një bast që të tre zaret të tregojnë një numër specifik. Ju mund të vini bast në një treshe specifike, ose ndonjë treshe, ndryshe nga basti i dyfishtë. Për shembull, mund të vini bast që 6-at e trefishta do të shfaqen në zare, që është një bast i trefishtë me numër specifik dhe pagesa është 180:1 që është pagesa më e lartë e mundshme. Ose, mund të vini bast që tregtari do të hedhë një trefish në listën tjetër, çdo trefish që nuk specifikon një numër dhe pagesa për atë bast është 30:1. Përparësia e shtëpisë për çdo bast të trefishtë është 13,89% dhe për një bast specifik të trefishtë është 16,20%.

Strategjitë Sic-Bo me rrezik të ulët

Sic-Bo është një lojë fati dhe askush nuk mund të parashikojë rezultatin e zareve, kështu që ju mbështeteni vetëm te fati. Megjithatë, përdorimi i një strategjie mund t’ju ndihmojë të përmirësoni shanset për të fituar, t’ju ndihmojë të zotëroni lojën dhe më e rëndësishmja është gjithmonë argëtuese dhe interesante. Duhet të dini se nuk ka asnjë strategji që garanton rezultate të shkëlqyera çdo herë, por duke qenë i durueshëm, mund të shihni një fitim të mirë.

Bast i vogël dhe i madh

Strategjitë me rrezik të ulët janë perfekte për fillestarët për t’i ndihmuar ata të mësojnë më mirë lojën dhe të kufizojnë humbjet e tyre. Një nga këto strategji është të luani baste të vogla dhe të mëdha. Këto baste ofrojnë pothuajse shanse të njëjta për të fituar, pagesa të mira dhe avantazhin më të ulët të shtëpisë. Çdo fillestar mund të vendosë këto baste pasi ato nuk kërkojnë ndonjë aftësi ose përvojë të veçantë. Ju praktikisht vini bast nëse totali i zareve do të jetë midis 4 dhe 10 ose midis 11 dhe 17. Ky është basti më i sigurt që mund të bëni me shanset 50/50 për të fituar.

Sistemi 1-3-2-4

Nëse po ndiqni strategjinë e basteve të vogla dhe të mëdha, mund të shtoni gjithashtu një strategji të thjeshtë shtesë, sistemin 1-3-2-4. Me këtë strategji, ju rritni shumën që keni vënë bast në një renditje të caktuar. Pra, ju filloni me një bast prej 1 €, pastaj basti i dytë duhet të jetë 3 €, i ndjekur nga bastet prej 2 € dhe 4 €. Ju e rritni shumën vetëm nëse fitoni. Nëse humbisni, duhet të filloni nga fillimi, nga 1 €. Kjo strategji ju mbron nga humbjet e konsiderueshme pasi nëse fitoni dy bastet e para, keni fitim të garantuar.