Baccarat – e njohur si loja e preferuar me letra e James Bond, ndoshta sepse është një lojë që kërkon një sasi të caktuar guximi. Në Baccarat, ju duhet t’i afroheni sa më shumë shumës 9, por gjithashtu mund të vini bast nëse karta juaj ose e bankierit është më afër shumës së 9. Rregullat e ndryshme e bëjnë Baccarat një lojë argëtuese që ndryshon nga kazinoja tjetër lojëra tavoline. Cilat janë rregullat në Baccarat dhe ku mund të luani Baccarat online, mund të lexoni më poshtë.

Bakarat

Historia e Bakarat

Origjina e Baccarat daton në shekullin e 15-të. Besohet se është shpikur në Itali, nga lojtari italian Felix Falguierein. Emri Baccarat vjen nga fjala italiane baccara që do të thotë zero. Besohet se ky emër u dha sepse të gjitha kartat e fytyrës dhe dhjetëshet kanë një vlerë zero. Pas kësaj, loja u bë e famshme në Francë, veçanërisht në mesin e fisnikërisë franceze me emrin Chemin de Fer.

Menjëherë pas kësaj, loja baccarat migroi në Amerikë dhe njihej si Punto Banco. Loja kaloi nëpër një ndryshim të ndryshëm rregullash sa herë që futej në një territor të ri, në varësi të nevojave të lojtarëve. Kjo është arsyeja pse të gjitha lojërat në ditët e sotme kanë variante të ndryshme për të luajtur dhe i takon lojtarit të zgjedhë se cila i përshtatet më së miri.

Luaj Bakarat

Si të luani Bakarat

Bakarat është një lojë që luhet me tetë grupe letrash, secili grup përmban 52 letra.

Lojtari bën bastin përpara se të hidhen letrat. Tre lloje bastesh janë të mundshme: bast në letrat e lojtarit, bast në letrat e bankierit ose bast në një barazim. Lojtari vendos nëse do të bastojë në një ose ndoshta në dy ose të tre opsionet.

Pasi të vendoset basti, bankieri dhe lojtari marrin nga dy letra secili. Shuma e letrave tuaja mund të jetë gjithmonë nga 0 në 9, që do të thotë se ka dhjetë rezultate të mundshme. Qëllimi i Bakarat është të marrë një shumë totale prej nëntë, që është rezultati më i lartë i mundshëm. Pasi të llogaritet shuma e letrave, fituesi është ai me rezultatin më të afërt me nëntë.

Në shumicën e rasteve, loja përfundon pasi të shpërndahen dy letra dhe njëra fiton lojën. Megjithatë, ekziston një përjashtim. Nëse, pas shikimit të letrave të tij, shuma e letrave të lojtarit është midis 0-5, lojtari duhet të tërheqë një kartë të tretë. Kjo ndodh në rast se bankieri ka një shumë më të ulët se tetë ose nëntë. Nëse bankieri ka një shumë prej tetë ose nëntë, bankieri fiton dhe loja përfundon.

Rregullat e Bakarat

Në këtë lojë si duke luajtur Blackjack, lojtari luan kundër bankierit. Nëse jeni njohur me Blackjack, do të shihni menjëherë ngjashmëritë midis këtyre dy lojërave.

Vlera e kartave

Në Bakarat, letrat nga 2 deri në 9 kanë vlerën e tyre nominale, ndërsa kartat me fotografi dhe 10-të llogariten për zero. Asi ka një vlerë prej një. Siç u përmend, shuma e kartave mund të jetë vetëm ndërmjet 0 dhe 9. Në rast të një shume dyshifrore, 10 zbritet nga shuma totale. Pra, praktikisht, merret parasysh vetëm shifra e djathtë. Për shembull, nëse keni 4 dhe 8, që do të thotë shuma e 12, atëherë zbritni 10 dhe merrni një shumë prej 2.

Në Bakarat nuk duhet të keni një dorë fituese, thjesht vendosni një bast për dorën fituese. Megjithatë, basti vendoset përpara, përpara se të shihni letrat. Kjo është ajo që e bën lojën Baccarat emocionuese dhe të rrezikshme.

Kur lojtarit i shpërndahen letra me një shumë totale prej tetë ose nëntë, kjo quhet “fitore e natyrshme”. Nëse është një shumë prej 8, quhet 8 Natyrore dhe nëse është një shumë prej nëntë quhet Natyrore 9. Kur kjo ndodh, nuk shpërndahen më letra dhe bastet paguhen.

Bakarat Card zero

Llojet e basteve

Në Bakarat ekzistojnë tre lloje kryesore të basteve që lojtari mund të vendosë. Të gjitha bastet janë të ndryshme, disa kanë një komision të paguar në kazino ose avantazhi i shtëpisë është më pak i favorshëm. Buza e shtëpisë është diferenca midis mundësisë së vërtetë për të fituar një dorë dhe kthimit të ofruar nga kazinoja. Ky marzh është futur për të siguruar që kazinoja do të ketë gjithmonë një fitim.

Së pari, është basti Banker. Kjo do të thotë që lojtari vë bast që shuma e kartave të bankierit do të jetë më afër 9 sesa dora e tij. Ky njihet si basti më i mirë për faktin se ka avantazhin më të ulët të shtëpisë. Megjithatë, duke qenë se shanset janë në favor të lojtarit, kazino merr një komision sa herë që lojtari vë baste për bankierin dhe fiton. Komisionet ndryshojnë nga kazino në kazino, kështu që është mirë të kontrolloni përpara se të luani.

Opsioni i dytë më i mirë është basti i lojtarit, i cili vë bast se dora e lojtarit do të jetë më afër shumës 9 sesa ajo e bankierit. Buza e shtëpisë është më pak e favorshme në krahasim me bastin e bankierit. E mira është se nuk ka komision nëse ky bast fiton.

Opsioni i tretë, që ndoshta duhet të shmangni është basti Tie. Lojtarët e vendosin këtë bast kur besojnë se shumat e të dyja duarve do të jenë të barabarta. Shanset që kjo të ndodhë janë mjaft të vogla dhe skaji i shtëpisë së tij është shumë i pafavorshëm.

Bastet anësore

Ashtu si me çdo lojë tjetër, disa variante Bakarat ofrojnë baste shtesë për të bërë. Kjo është një mënyrë për të rritur nivelin e eksitimit. Ato ndryshojnë midis kazinove dhe varianteve të ndryshme. Bastet anësore më të njohura janë Dragon 7, Panda 8, Dragon Bonus, Perfect Pair, etj.

Bonusi i Dragoit është basti më i popullarizuar anësor, i ofruar zakonisht në Mini-Bakarat. Ju mund ta vendosni atë ose në bastin e lojtarit ose në bastin e bankierit, dhe paguhet kur dora juaj është një fitues i natyrshëm ose kur fiton me një diferencë të madhe.

Panda 8 është një bast anësor që paguhet kur dora “Lojtari” fiton me gjithsej tetë. Gjithashtu, dora duhet të përbëhet nga tre letra. Ndërsa, Dragon 7 është basti që paguhet nëse dora e bankierit fiton me gjithsej 7, i përbërë nga tre letra. këto dy baste anësore ofrohen në EZ Baccarat.

Basti anësor Perfect Pair ofrohet nga lojërat baccarat të mundësuara nga ofruesi i softuerit Playtech. Basti Perfect Pairs fiton nëse të paktën një dorë, ose e lojtarit ose e bankierit, ka një palë në dy letrat e para. Një palë nënkupton dy letra identike, si në rang ashtu edhe në kostum.

Pagesat Bakarat

Siç e kemi shpjeguar tashmë, në baccarat ekzistojnë tre lloje bastesh që mund të vendosni dhe janë gjithmonë të njëjta pavarësisht nga kazinoja apo varianti i lojës. Nëse vendosni të vini bast për veten tuaj (lojtarin), fitimet paguhen në raportin 1: 1. Nëse vini bast për bankierin, pagesa është gjithashtu 1: 1, megjithatë, mbani në mend se kazinoja mban një komision prej zakonisht 5%. Basti i barazimit është mjaft shpërblyes sepse shpërblehet 8:1 ose 9:1. Megjithatë, siç e përmendëm, shanset për të fituar këtë bast janë mjaft të vogla.

Bastet anësore janë ato që e bëjnë lojën më interesante pasi pagesat e tyre janë shumë më të larta. Për bonusin e Dragoit, pagesa është 30:1 e paguar për një jo-natyror që fiton me nëntë pikë.

Basti anësor Dragon 7 shpërblehet edhe më shumë, me një raport prej 40:1, dhe Panda 8 paguan 25:1. Pagesa për një bast anësor të çiftit Perfect është 12:1 dhe nëse janë të të njëjtit kostum, kjo zakonisht ka një pagesë prej 25:1.

Variantet Bakarat

Loja fillimisht u luajt në Itali, ku iu dha emri. Variacionet e ndryshme që u shfaqën ndër vite, duke ndryshuar disa nga rregullat, kanë ndryshuar edhe emrat. Më poshtë do të përmendim variantet më të famshme të Bakarat-it.

Mini Bakarat

Mini Bakarat është një variant më i pëlqyer nga lojtarët që duan të bëjnë baste më të vogla, pasi ky është ndryshimi midis atij klasik dhe këtij. Të gjitha rregullat mbeten të njëjta, luhet me 8 kuverta dhe mund të bëhen të njëjtat baste. Dallimi është se mini-baccarat është një version me aksione më të ulëta me një ritëm më të shpejtë dhe një tryezë më të vogël.

Chemin de Fer

Ky variacion është ai që u shfaq në Francë dhe luhet me 6 kuverta, ndryshe nga versioni klasik që dimë që luhet me 8 kuvertë. Megjithatë, ndryshimi më i dukshëm është se lojtarët luajnë kundër njëri-tjetrit, jo kundër bankierit. Gjithashtu, nuk ka një bankier, por të gjithë lojtarët me radhë bëhen bankierë.

Bakarat evropiane

Në këtë variant të lojës, ndryshimi kryesor është se lojtari mund të vendosë nëse do të tërheqë një kartë tjetër nëse shuma e letrave të tij është 5 ose jo. Dora e bankierit financohet nga kazinoja dhe zakonisht kufizohet në 1000 € për dorë. Kjo do të thotë që bastet e lojtarëve nuk mund të jenë më të larta se 1000 € për dorë. Pra, nëse dikush vë bast shumën maksimale, asnjë lojtar tjetër nuk mund të vë bast në atë dorë.

Punto Banco

Punto Banco është varianti që është më i ngjashëm me lojën klasike Bakarat. Dallimi i vetëm është se luhet me gjashtë kuverta në vend të tetë. Të gjitha rregullat e tjera mbeten të njëjta, tre baste kryesore që lojtari mund të bëjë, një bankier dhe lojtari nuk mund ta ndryshojë bastin pasi të jetë bërë.

Strategjitë e Bakarat

Meqenëse Bakarat është një lojë fati, nuk mund të ndikoni në vendimin, për shembull, nëse do të merrni një kartë të tretë pas dy të parave. Kjo përcaktohet automatikisht në bazë të shumës së dy letrave të para. Kështu që ju nuk keni më asnjë ndikim, por mund të mësoni një strategji që do t’ju ndihmojë të vendosni se për çfarë të vini bast më pas.

Në Bakarat ju keni një pasqyrë të raundeve të fundit, kështu që mund të ndiqni mënyrën e zhvillimit të lojës dhe raundet individuale. Kjo mund t’ju ndihmojë të vendosni nëse do të vini bast në kartat tuaja, kartat e bankierit ose një barazim. Megjithatë, strategjia e përmendur këtu nuk është një garanci e fitimit. Është vetëm një mënyrë për të provuar të luani me tendencat ose të përpiqeni t’i analizoni ato. Nëse luani Baccarat në këtë mënyrë, është e ngjashme me gjurmimin e ngritjeve kundrejt uljeve, të kuqes kundër të zezës në ruletë.

Nëse keni ndonjë dilemë nëse duhet të vini bast në dorën tuaj apo në dorën e bankierit, rregulli është që duhet të vini bast në dorën e bankierit. Edhe pse në parim ka shanse pothuajse të barabarta që të dyja duart të kenë një shumë afër 9, tregtari dhe kazinoja kanë gjithmonë një avantazh. Duke qenë se baccarat është një lojë fati, ju nuk mund të ndikoni në vendimin, për shembull, nëse do të merrni një kartë e tretë pas dy të parave. Kjo përcaktohet automatikisht në bazë të shumës së dy letrave të para. Kështu që ju nuk keni më asnjë ndikim, por mund të mësoni një strategji që do t’ju ndihmojë të vendosni se për çfarë të vini bast më pas.

Në Bakarat ju keni një pasqyrë të raundeve të fundit, kështu që mund të ndiqni mënyrën e zhvillimit të lojës dhe raundet individuale. Kjo mund t’ju ndihmojë të vendosni nëse do të vini bast në kartat tuaja, kartat e bankierit ose një barazim. Megjithatë, strategjia e përmendur këtu nuk është një garanci e fitimit. Është vetëm një mënyrë për të provuar të luani me tendencat ose të përpiqeni t’i analizoni ato. Nëse luani Bakarat në këtë mënyrë, është e ngjashme me gjurmimin e ngritjeve kundrejt uljeve, të kuqes kundër të zezës në ruletë.

Nëse keni ndonjë dilemë nëse duhet të vini bast në dorën tuaj apo në dorën e bankierit, rregulli është që duhet të vini bast në dorën e bankierit. Edhe pse në parim ka shanse pothuajse të barabarta që të dyja duart të kenë një shumë afër 9, tregtari dhe kazinoja kanë gjithmonë një avantazh.

Bakarat live casino

Këshilla për Bakarat

1. Vendosni një shumë

Pavarësisht se cilën lojë kazino luani, është gjithmonë një ide e mirë të caktoni një shumë bast, d.m.th. të përcaktoni shumën që mund të përballoni të humbni. Përveç kësaj, mund të jetë një ide e mirë të vendosni edhe një shumë fituese. Mund të tingëllojë budallallëk, por kurrë nuk e dini se kur do të përfundojë loja. Kjo çon në këshillën tjetër.

2. Ndaloni ndërsa jeni përpara

Nëse vendosni shumën që dëshironi të fitoni para fillimit të lojës dhe arrini ta merrni këtë shumë, kjo është shumë mirë. Atëherë është koha për të ndaluar së luajturi. Imagjinoni që vazhdoni të luani edhe pasi të keni marrë atë shumë të caktuar, dhe ka një kthesë të papritur në lojë dhe ju humbni të gjitha fitimet. Atëherë do të të vjen keq që nuk u ndale kur arrite shumën e kërkuar.

3. Mësoni rregullat para se të luani

Përsëri, për çdo lojë kazino, ju rekomandojmë që së pari të mësoni rregullat dhe ta praktikoni lojën falas, përpara se të vendosni të vendosni para për të. Bakarat nuk është aspak një lojë komplekse, megjithatë, nuk do të jeni në gjendje të mësoni gjithçka që duhet të dini nëse nuk lexoni asgjë për të në fillim.

4. Sistemet nuk do të ndihmojnë

Bakarat është një lojë fati, kështu që asnjë sistem bastesh nuk mund t’ju ndihmojë të mposhtni avantazhin e kazinosë. Pra, në vend që të përpiqeni të gjeni një mënyrë për të mposhtur kazinonë, ose të shpenzoni para duke provuar sistemet për të cilat keni lexuar, përqendrohuni në strategjinë që përmendëm më lart. Provoni të përmirësoni mënyrën tuaj të lojës, duke vendosur se kur të vini bast dhe kur të ndaloni.