Nga momenti kur u shpikën lojërat e para të fatit, lojtarët kanë provuar të gjejnë mënyra për të fituar dhe bërë fitime. Kështu u zhvilluan strategjitë e kërcënimeve online, në shpresë se njëra prej tyre do të jetë strategjia fituese.

Ndoshta nuk ka person në botë që nuk ka luajtur ndonjëherë një lojë fati, qoftë vetëm për argëtim apo për të fituar para. Fakti është se çdo person që vendos të luajë lojëra kazinoje përdor ndonjë lloj strategjie për të rritur shanset për të fituar para. Edhe ata që luajnë për argëtim, përdorin disa nga strategjitë e kërcënimeve online për të bërë lojën e tyre më emocionuese.

Realiteti është se nuk ka asnjë strategji që mund të fitojë kundër kazinosë. Nëse do të kishte, kazinot do të ishin larg kohët e para. Të gjitha lojërat që janë në dispozicion në kazino dhe kazino online janë lojëra fati, kështu që nuk ka mënyrë për të parashikuar rezultatin. Prandaj, nuk ka asnjë strategji që mund t’ju ndihmojë të fitoni sigurisht. Strategjitë që janë zhvilluar mund të ndihmojnë vetëm për të përmirësuar shanset e fitimit dhe për të parandaluar humbjen e shumë parave.

Pavarësisht nëse jeni një fillimtar apo lojtar i përvojuar, ka një strategji që mund të funksionojë për të gjithë. Të gjitha që ju duhet të bëni është të siguroheni se kuptoni se si funksionojnë strategjitë e kërcënimeve online. Prandaj, në këtë faqe ne shpjegojmë gjithçka që ju nevojitet të dini para se të merrni një vendim se a duhet të përdorni një nga strategjitë e kërcënimeve online dhe nëse po, cilja do të ishte më e mira për ju.

Gabimi i Lojtarit

Gabimi i lojtarit, ose gabimi i Monte Carlo-s, është bindja më e pasaktë që përhapet gjatë shekullit të kaluar. Është një bindje se rezultati i mëparshëm mund të ndikojë në rezultatin e ardhshëm. Besimi se nëse një ngjarje e caktuar ndodh më shpesh, është më pak e mundur të ndodhë në të ardhmen (ose anasjelltas). Ky mendim është krejtësisht i gabuar. Siç përmendëm, kur bëhet fjalë për lojërat e fatit, nuk mund të parashikoni rezultatin. Është krejtësisht i rastësishëm.

Për shembull, kur hedh një monedhë. Ka dy rezultate të mundshme, kopë ose shpate. Të dyja kanë një shans të barabartë të ndodhin, dhe nuk mund të parashikoni rezultatin. Edhe nëse ishte “shpate” për 5 herë radhazi, nuk do të thotë që hera e 6-të do të jetë “kopë”. Rezultati i mëparshëm nuk ka lidhje me rezultatin e ardhshëm në asnjë mënyrë.

Shembulli më i njohur i gabimit të lojtarit ndodhi në vitin 1913 në një kazino në Monte Carlo. Kjo është arsyeja pse quhet gjithashtu gabimi i Monte Carlo-s. Topi i ruletës ndaloi në të zeza 26 herë radhazi, duke bërë që lojtarët të humbin miliona vetëm sepse besonin se pas disa numrave të zezë, topi do të ndalej në të kuqe. Kjo nuk ndodhi 26 herë radhazi.

Është shumë e rëndësishme të kuptoni gabimin e lojtarit dhe të siguroheni që të mos bini pre e tij.

Kufiri i Shtëpisë

Kuptimi i kufirit të shtëpisë është i rëndësishëm. Është një tjetër fakt që shpjegon pse asnjë strategji e bastisjes nuk është e plotësisht e garantuar. Kufiri i shtëpisë përcakton avantazhin matematik që ka shtëpia, kazinoja, ndaj jush. Kufiri i shtëpisë është ndryshimi mes shansit të vërtetë të fitimit të një dorë dhe kthimit të ofruar nga kazinoja. Kufiri i shtëpisë garantohet që kazinoja gjithmonë fiton. Po, do keni disa fitore dhe do të bëni disa fitime. Por në gjatë të gjithë kohës, kazinoja gjithmonë do të fitojë. Shanset janë në favor të kazinosë për shkak të kufirit të shtëpisë.

Kufiri i shtëpisë nuk është diçka që vendosin kazinot, por është i përfshirë në lojë. Kjo është arsyeja pse çdo lojë ka një kufi të ndryshëm të shtëpisë, secila variant i lojërave ka një kufi të ndryshëm të shtëpisë.

Për shembull, Ruleta Evropiane dhe ruleta Amerikane kanë kufi të ndryshëm të shtëpisë për shkak të dyfishtes 00 që ka ruleta Amerikane. Dyfishta 00 zvogëlon shansin që topi të ndalet në numrin e zgjedhur të lojtarit. Kufiri i shtëpisë në ruletën Evropiane është 2.7027%, ndërsa në ruletën Amerikane është 5.2632%.

Ose, për shembull, në Baccarat, kufiri i shtëpisë ndryshon varesisht nëse keni bastuar për bankierin, lojtarin, ose një rezultat të barabartë për të fituar. Ndryshon nga 1.01% – 15.75%. Sa më i ulët kufiri i shtëpisë, aq më të mira janë shanset për lojtarin për të fituar.

Llojet e Strategjive të Basteve Online

Me shumë strategji të ndryshme të zhvilluara gjatë viteve, njerëzit kishin nevojë për një lloj klasifikimi. Me këtë rast, të gjitha strategjitë e basteve online u ndanë në dy grupe kryesore. Varësisht nga metoda që përdorin strategjitë, ato mund të jenë progresive ose jo-progresive. Kështu secili mund të zgjedhë cilën metodë do të përdorë dhe të përqëndrohet në mësimin e strategjive që bëjnë pjesë në atë grup. Këtu poshtë mund të lexoni më shumë rreth llojeve të metodave dhe cilat strategji i përkasin cilës grupi.

Strategjitë Progresive të Bastave Online

Kjo kategori përfshin të gjitha strategjitë që kërkojnë rregullimin e madhësisë së bastisë. Me fjalë të tjera, një strategji progresive është ajo ku duhet të rrisni ose zvogëloni shumën e bastisë tuaj, në varësi të rezultatit të bastisë tuaj të mëparshme. Rregullimi i bastive varet nga sistemi i përdorur.

Progresionet mund të jenë pozitive ose negative.

Një strategji progresive pozitive kërkon rritjen e bastive kur fitoni dhe zvogëlimin e bastive kur humbni ose rihapni progresionin. Strategjitë progresive pozitive janë më pak të rrezikshme, pasi mbajnë humbjet në minimum kur po humbni. Për më tepër, përmirëson fitimet tuaja nëse keni një seri fitoresh.

Në kundërshtim, strategjia negative progresive kërkon rritjen e bastive kur humbni dhe zvogëlimin e bastive kur fitoni ose rihapni progresionin. Këto janë më të rrezikshmet, pasi në një periudhë humbjeje të gjatë, mund të humbni shumë para. Sigurisht, kur arrini një fitore, mbuloni gjithçka humbët më parë dhe bëni disa fitime. Por askush nuk mund të parashikojë kur do të ndodhë kjo, sepse është e gjitha në dorë të fatit. Plus, kufiri i shtëpisë zvogëlon shanset tuaja për të fituar dhe shtëpia ka avantazhin.

Strategjitë progresive, të pozitive apo negative, mund të punojnë vetëm në bastitë me shanse të barabarta. Bastitë me shanse të barabarta janë ato që kanë një shans 50/50 për të fituar, si të bësh një bast në kuq ose të zi në ruletë, për shembull. Edhe pse përdoren kryesisht nga lojtarët e ruletës, strategjitë e bastisë mund të aplikohen për pothuajse çdo lojë kazinoje me shanse të barabarta për të fituar.

Strategjitë progresive më të njohura

Strategjia e Martingale është një strategji negative progresive dhe është një nga më të njohurat, veçanërisht për ruletën. Kjo strategji kërkon dyfishimin e bastisë çdo herë që humbni dhe rifillimin e progresionit pas një fitore. Bazikisht, progresioni shkon si vijon: 1 – 2 – 4 – 8 – 16 – 32 – 64 – 128 – 256 – 512 – 1024 – 2048 – 4096 – 8192. Duke përdorur këtë strategji në një moment, duhet të keni bastin origjinal përsëri, plus disa fitime. Për të lexuar më shumë rreth avantazheve dhe disavantazheve të kësaj strategjie, ndiqni LIDHJEN.

Martingale e Kthjelluar është e kundërta e Martingale, pra është një progresion pozitiv. Prandaj, kërkon dyfishimin e bastisë çdo herë që fitoni dhe rifillimin e progresionit çdo herë që humbni. Ky është një strategji më pak e rrezikshme, pasi lojtari përfiton nga seritë e fitoreve. Por, një humbje dhe humbni të gjitha fitimet deri më tani. Nëse jeni të interesuar për këtë strategji, mund të mësoni më shumë rreth saj KËTU.

Strategjia e D’Alembert është e ngjashme me Martingale, duke thënë që të dyja janë strategji negative progresive. Duke përdorur strategjinë e D’Alembert, duhet të rritni bastën pas çdo humbjeje. Por ndryshe nga Martingale, ku duhet të dyfishoni bastën, me këtë strategji ju rritni bastën me një njësi bazë. Njësi bazë është shuma fillestare e bastës që ju përcaktoni. Një dallim tjetër është që kur fitoni, ju zvogëloni shumën e bastës me një njësi, nuk rifillon progresionin.

Strategjia e Fibonacci është një strategji negative progresive tjetër dhe bazohet në serinë Fibonacci. Seria përmban një serë progresive numrash. Kjo seri fillon me zero dhe pastaj një, dhe çdo numër i ardhshëm është shuma e dy numrave të mëparshëm. Pra, seria shkon si vijon: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, 2584 etj. Tani, duke e përdorur atë për bastisje, është më mirë të filloni nga numri i dytë. Çdo herë që humbni një bast, ndiqni serinë. Çdo herë që fitoni një bast, ktheheni dy numra prapa në serinë.

Strategjitë e Basteve Online Jo-Progresive

Ndryshe nga strategjitë e basteve online ku ju duhet të rregulloni bastën, ka strategjitë që ju lejojnë të mbani shumën e bastës tuaj të njëjtë çdo rreth dhe ju lejojnë të ndryshoni atë në mënyrë të rastësishme. Këto quhen strategji të basteve non-progresive. Këto strategji të basteve online janë të fokusuar në rritjen e shanseve tuaja për të fituar duke mbuluar më shumë opsione bastimi. Dallimi tjetër kryesor është se strategjitë non-progresive nuk përqëndrohen vetëm te bastitë me shanse të barabarta, por çdo lloj bastie është e mundur. Me strategjitë non-progresive, mbani të njëjtën shumë të bastës, edhe pse lojtarët ndonjëherë përfshijnë progresion, për shembull dyfishimin e bastës pas një fitore ose humbje, për të rritur fitimin e mundshëm.

Strategjitë jo-progresive më të njohura

Strategjia James Bond

Kjo strategji u emërtua pas personazhit të famshëm James Bond, pasi agjenti po luante ruletë duke përdorur këtë strategji në njërën nga librat. Kjo strategji jo-progresive mbulon më shumë se gjysmën e bastive në tryezë, duke rritur kështu mundësinë e fitores në favor të lojtarit.

Për çdo rrotullim të rrotullës, ai do të vendoste bastet e mëposhtme:

£14 në 19 – 36 £5 në bastën e linjës 13-18 £1 në 0 Kështu, çdo herë ai do të bastonte £20, duke mbuluar gjysmën e bastive të mundshme. Rezultatet janë si vijon:

Nëse topi godet 19-36, ju fitoni një total prej £8 Dhe nëse topi shkon në 13-18, ju fitoni një total prej £10 Nëse topi godet 0, ju fitoni £16 Dhe nëse topi shkon në 1-12, humbni £20

Në çdo rast, strategjia nuk kërkon që të luani me £20, por mund të jetë çdo shumë. Zgjidhni shumën fillestare të bastit tuaj, pastaj ndajeni në këtë mënyrë:

70% në 19-36 25% në bastën e linjës 13-18 5% në 0 Strategjia është argëtuese dhe e lehtë. Megjithatë, nga ana tjetër, është e vështirë të fitosh një fitim, pasi bastia fituese nuk mund të mbulojë gjithë shumën e bastuar, ose të sigurojë një fitim. Kjo është arsyeja pse disa lojtarë që përdorin këtë strategji luajnë me progresion, dhe rrisin bastën pas një humbjeje. Kjo është një lëvizje e rrezikshme, por sigurisht sjell një fitim të madh kur arrini një fitore.

Bastisja në numrat fqinj Bastisja në numrat fqinj është një strategji që ju kërkon të ndani bastën tuaj dhe ta vendosni në tre ose më shumë numra që janë pranë njëri-tjetrit në rrotullën e ruletës. Bazikisht, zgjidhni një numër që dëshironi të bastoni dhe vendosni bastat në numrat pranë tij. Kështu, rrisni shanset tuaja për të fituar nëse topi humbet cepin ku është numri juaj.

Përfundim

Strategjitë e basteve kanë një ndikim, por jo në mënyrën që të gjithë shpresojnë. Ata nuk sigurojnë sukses ose garantojnë një fitore. Strategjitë e basteve online, në njëfarë mënyre, ndihmojnë lojtarët në kufizimin e humbjeve dhe përmirësimin e shanseve për të fituar një fitim, megjithatë fitimi nuk është gjithmonë i madh.

Merrni si shembull strategjitë progresive. Nëse është një strategji progresive pozitive, ju ndihmon të kufizoni humbjet kur humbni pas një seri fitoresh. Por mund të largoheni edhe me fitimet. Nëse është një strategji progresive negative, mund të humbni më shumë, por një fitore mbulon humbjet dhe gjithashtu bëni disa fitime.

Strategjitë jo-progresive nga ana tjetër janë më të fokusuar në mbulimin e më shumë mundësive. Në vend që të humbisni në një bast, ato mbulojnë më shumë basti për të përmirësuar shanset për të fituar.

Në fund të fundit, zgjedhja e strategjisë është e juaja për t’u vendosur, në varësi të atij që funksionon më mirë për ju.